Roermond – SP fractie stelt vragen over het Zorgaanbod Roermond”

Op basis van artikel 43 van het vergaderreglement voor de raadsvergaderingen van Roermond stelt de SP-fractie vragen over het zorgaanbod in Roermond.

Vooropgesteld dat veel wisseling van zorgpersoneel voor oudere en hulpbehoevende mensen vaak desastreus uitpakt en dat het
niet tijdig inschrijven van 4 van de 7 bestaande zorgaanbieders in de thuiszorg ernstige gevolgen kan gaan hebben voor de cliënten,
heb ik de volgende vragen voor de betreffende portefeuillehouder op dit domein:

  1. Begrijpt U de angst die er is ontstaan bij werknemers van Alphatrots, die hun baan in gevaar zien komen, gedeeld met de angst van de ontvangers van hun vertrouwde dienstverlening? Of maken wij ons druk om niets?
  2. Wat is volgens U het effect dat Alphatrots cliënten aanbiedt een PGB te ondertekenen via Wouwijk Zorgadvies, zodat zorgverleners op dezelfde plek kunnen blijven werken?
  3. Waarom wordt zo indringend snel contact gezocht met cliënten om van zorgaanbieder over te schakelen en erop gewezen geen aanbod van Alphatrots aan te nemen met een verzekerde PGB gevolg? Het PGB beheer zou dan aan een onafhankelijk en erkend PGB servicebureau worden uitbesteed. Voor de cliënt zou alles op de vertrouwde voet verder gaan.
  4. Wat zijn de bezwaren en bureaucratische regels die bovenstaande moeilijk of onmogelijk maken?
  5. Wanneer beide zorgaanbieders, T-zorg en Alphatrots dezelfde declaraties voor zorgverlening indienen is het duidelijk dat Alphatrots €14,50 per uur aan werknemers betaalt en T-zorg slechts €11,50. Steekt dan niet de ene zorgverlener meer in eigen zak dan de andere?
  6. Waarom worden grootschalige organisaties in deze bevoordeelt boven kleinschalige lokale aanbieders?
  7. Bent U ook niet van mening dat als er een PGB wordt gehanteerd, dat bij cliënten van Alphatrots de pot eerder leeg is dan bij T-zorg, bij gehandhaafd urenaantal?

De SP krijgt de indruk dat de vergelijking met de Toeslagenaffaire zich hier voordoet, regels boven mensen. Wanneer dit een foute aanname zou zijn verlang ik een goed gefundeerd antwoord. De SP staat voor een Nationale zorgverlening met minder diepe putten, waarin het geld van de cliënt verdwijnt ten gunste van winstbejag!

Dit bericht delen:
Scroll naar boven