Roermond – Schrijfwerkplaats voor nieuwkomers in Bibliotheek Bibliorura

Op dinsdag 6 april start de Roermondse editie van de Schrijfwerkplaats voor Nieuwkomers! Volwassen NT2-leerlingen worden in tien bijeenkomsten door schrijvers Lana I. Nasser en Merlijn Huntjens begeleid bij het schrijven van verhalen, gedichten en columns in het Nederlands.

De Schrijfwerkplaats voor Nieuwkomers, een initiatief van Wintertuin, is gericht op mensen met een serieuze interesse voor het makerschap. Doel is onder andere om de deelnemers aansluiting te laten vinden op Wintertuins netwerk van literatuurorganisaties, festivalpodia en jonge makers.

De nadruk ligt op de artistieke ontwikkeling van (aspirant-)schrijvers met een vlucht- of migratieverleden. De nieuwkomers schrijven en herschrijven hun verhalen, gedichten en columns onder begeleiding van een schrijver. Ze bezoeken de Schrijfwerkplaats voor Nieuwkomers omdat ze naar eigen zeggen hun gevoelens willen leren uiten in het Nederlands, omdat ze begrip willen creëren voor culturele verschillen in samenlevingen, of verhalen die in het land van herkomst vrijwel altijd mondeling worden overgedragen, vast willen leggen op schrift.

Deelname is gratis, er is indien nodig een reiskostenvergoeding beschikbaar voor deelnemers die van buiten de stad komen en/of geen budget hebben om te reizen. De bijeenkomsten zijn in de Bibliotheek Bibliorura. Mensen kunnen zich aanmelden of meer informatie krijgen via deze website

 

Dit bericht delen:
Scroll naar boven