Roermond grote brand in portiekflat aan de Willem Bayerstraat in Roermond.

Woensdagmiddag 27 januari rond 12.50 uur is brand ontstaan in een portiekflat aan de Willem Bayerstraat in Roermond.

Het ambulancepersoneel bekijkt drie bewoners met ademhalingsproblemen waarvan één bewoner naar het ziekenhuis gaat voor verdere verzorging.

In de kelder en het trappenhuis maakt de brand veel rookschade en dwingt bewoners te evacueren. Omdat het trappenhuis de enige weg naar begane grond is, slaan enkele bewoners kortstondig door de rook op de vlucht.

De brandweer start meteen met de bestrijding van de brand en met het evacueren van de bewoners die thuis zijn. Eén bewoner wordt met de brandweerhoogwerker van de galerij af gehaald.

Er brand afval en een matras in de kelder die ongeveer anderhalf meter bij twee meter groot is. De brandweer heeft de brand om 14.00 uur onder controle en nagenoeg geblust. Wat de oorzaak van de brand is, is niet bekend.

Het complex bestaat uit vier bouwlagen en 12 woningen waarvan enkele mensen niet thuis zijn. Een vijftal bewoners worden bij een school in de buurt opgevangen. De woningen zelf zijn niet beschadigd en worden door de brandweer gecontroleerd of er rook in één van de woningen aanwezig is.

Omstreeks 16.00 uuur kunnen de bewoners terug naar hun woning. De stichting Salvage die hulp biedt aan de gedupeerden van onder andere brand komt helpen met reinigen.

Dit bericht delen:
Scroll naar boven