Roermond – Financiële coronasteun voor culturele sector

De gemeente Roermond heeft voor het behoud van de lokale culturele infrastructuur middelen van het Rijk ontvangen. Culturele organisaties in de gemeente Roermond, die door de coronacrisis hard zijn geraakt, kunnen een financiële bijdrage aanvragen uit de Tweede steun- en herstelregeling culturele sector Roemrond 2021. Deze regeling is bedoeld voor zowel professionele als amateurkunst instellingen en overige ondernemingen in de culturele sector.

Met de steunregeling kan de culturele sector in de gemeente Roermond compensatie aanvragen voor weggevallen inkomsten door corona. Naast deze regeling zet de gemeente ook in op verdere versteviging van de culturele infrastructuur, zodat ook na corona cultuurmakers en initiatieven de stad blijven verrijken.

Bittere noodzaak

De gemeente hecht aan een sterke culturele sector in Roermond en erkent de waarde die cultuur heeft voor haar inwoners en bezoekers. Zeker nu het culturele leven al zo lang stil ligt, blijkt hoe belangrijk het is voor de sociale cohesie.
Wethouder Ferdinand Pleyte (Cultuur): “Met het instellen van de deze noodregeling en onze inzet op de versterking en verrijking van de culturele sector in de hele gemeente, geven we het voortbestaan en het herstel van de sector een eerlijke kans. Dit sluit aan bij de motie ‘Coronasteun cultuursector’, waarmee de gemeenteraad op 8 april 2021 opriep de culturele sector ondersteuning te bieden. De Tweede Steun- en herstelregeling culturele sector Roermond 2021 is bittere noodzaak en biedt direct hulp in crisistijd.

De inzet van onze verenigingen, instellingen, cultuurmakers en initiatieven dragen in belangrijke mate bij aan de vitaliteit van onze gemeente en haar inwoners, maar ook aan werkgelegenheid en de lokale economie. Meedoen aan cultuur, of het nu als blaasmuzikant is bij de harmonie, in groepsverband een kunstwerk maken of genietend van een theatervoorstelling in het theater of op een festival, heeft veel positieve effecten op de gezondheid en sociale cohesie.”

Aanvraag indienen

Aanvragen op grond van de Tweede Steun- en herstelregeling culturele sector Roermond 2021 kunnen online worden ingediend via deze website. De regeling sluit op 1 maart 2022. Om een aanvraag in te kunnen dienen, moet u inloggen met uw DigiD.

Meer weten? 
Dit bericht delen:
Scroll naar boven