Roermond City Swim 2020 NIEUW: UNIEKE 20 KM SURVIVAL-ZWEMTOCHT

Dit jaar heeft de organisatie van de Roermond City Swim 2020 een wel geheel nieuwe uitdaging aan het programma toegevoegd. Nieuw is een unieke 20 km SURVIVAL-ZWEMTOCHT die dat op het schitterende parcours gezwommen kan worden. Deze survival-zwemtocht start in Vlodrop en eindigt stroomafwaarts in Roermond.

 

Op zaterdag 5 september van 17.00 – 20.00u wordt de Roermond City Swim gehouden. Diverse TV-zenders zullen het evenement uitzenden, terwijl er ook een 3 uur durende livestream zal worden verzorgd.

Roermond City Swim zal in 2020 een unieke editie worden, omdat je als deelnemer zwemt in een stuk Roer, dat normaal nooit opengesteld wordt om te zwemmen. Alle deelnemers starten vanaf de Roer bij de Andersonweg. Alleen de 20 kilometertocht start vanuit Vlodrop.

Een parcoursaanpassing heeft ervoor gezorgd dat de 2000 meter voor iedere zwemmer die in eerdere edities de 2000 meter wist te volbrengen ook nu haalbaar is. Op het stuk waar stroomopwaarts wordt gezwommen, is de stroming slechts ongeveer 15 cm per seconde.

De 3 zwemroutes voeren stuk voor stuk door een adembenemend mooi gebied en een super schone rivier de Roer! Iedere deelnemer wordt vooraf geïnstrueerd hoe we met respect omgaan met dit stuk natuur.

Er kan gezwommen worden over de afstanden van 750 meter, 2000 meter en 20.000 meter.

Het parcours is onderstaand wergegeven voorzien van nadere informatie aangegeven.

Route 750 meter

Route 750 meter

Route 2000 meter

Route 2000 meter

Route 20000 meter

Deze survival-zwemtocht start in Vlodrop en eindigt stroomafwaarts in Roermond.

De deelnemers nemen in teams van 2 personen deel:

1 Teamlid vaart in een 2-persoonskano als begeleider en verzorger van het zwemmend teamlid. Het team moet zelf vooraf voor een voorraad eten, drinken en EHBO-kit zorgen. Ook is het team verplicht een mobiele telefoon (met powerbank) mee te nemen om hulp te kunnen inschakelen als dat nodig mocht zijn.

De organisatie verzorgt de kano’s en waterdicht tonnetje om spullen op te bergen. Voor de start zal aan ieder team een telefoonnummer van de centrale post van de organisatie worden verstrekt.

Wisselplaats tijdens 20 km-tocht:

In St. Odiliënberg (na 11 kilometer) is een wisselplaats (bij de kano-aanlegplaats). Daar kunnen de teamleden, indien gewenst, wisselen.

Route 20000 meter

Startpunt Vlodrop

Startpunt in Vlodrop bij boerderijwinkel Schurenhof

Wisselpunt St. Odiliënberg

Wisselpunt

Dit bericht delen:
Scroll naar boven