Roermond City Swim 2020 gaat door

In nauw overleg met overheidsinstanties en veiligheidsregio is door de organisatoren een uitdagend alternatief uitgewerkt!

Op zaterdag 5 september van 17.00 – 20.00u wordt de Roermond City Swim gehouden tussen de Andersonweg en Lindanussingel in Roermond.

Opvallend detail: waar vorig jaar maar liefst 26.000 kijkers aanwezig waren bij Roermond City Swim, zal er nu géén publiek aanwezig zijn. Dit in verband met de corona-maatregelen. Maar Roermond City Swim wordt des te vernieuwender en verrassender! Het evenement wordt op een prachtige manier online en via live TV uitgezonden. Hierdoor is elke deelnemer op de voet te volgen, terwijl de organisatie heel veel verrassingen in petto heeft om in deze uitzending te laten zien!!!

Het programma bestaat uit 850 meter zwemmen in een fantastisch mooi en uniek deel van de Roermondse Roer. Een deel, waar normaal geen bootverkeer of zwemmers mogen komen.

“Roermond City Swim is dit jaar 3 uur online op de voet te volgen, waarvan het laatste uur live via L1. Maar zeker niet minder aantrekkelijk. Integendeel! Volledig ‘corona-proof’ worden de kijkers meegenomen in unieke beelden die je normaal niet te zien krijgt. Mede daardoor wordt het dan ook een unieke en eenmalige mogelijkheid voor deelnemers én kijkers!”, aldus Léon Op de Coul, voorzitter van Stichting Roermond City Swim.

“Ook dit jaar kent het evenement een nadrukkelijke ’emotionele, maatschappelijke’ dimensie. Het wordt mede georganiseerd om geld in te zamelen voor goede doelen. Welke dit zijn worden binnen nu en twee weken medegedeeld”, vervolgt Léon Op de Coul.

Samen met onze partners uit het bedrijfsleven, overheidsinstanties, de vrijwilligers en natuurlijk de deelnemers gaan we deze unieke 4e editie van Roermond City Swim tot een succes maken!

Voorzitter Op de Coul: “We hadden niet eerder dan nu ‘zekere’ informatie. De situatie tussen maart en juli was, zoals jullie zullen begrijpen, te ongewis en te veranderlijk. En we wilden daarbij niets melden voordat de overheidsinstanties ons in basis groen licht zouden hebben gegeven. (uiteraard met het voorbehoud van: Definitieve toestemming overheden). Maar vanaf nu zullen jullie frequent van ons horen over nieuwe ontwikkelingen. En die zullen er zijn! Jullie horen dus nog van ons… We komen nog met tal van verrassingen. En daarom wordt RCS 2020 een heel speciale editie!

Het belangrijkste voor nu is het unieke feit dat we ook in 2020 uit de startblokken gaan! Eind juli opent de inschrijving voor deze eenmalige editie! Exacte details hierover worden nog bekendgemaakt.

We zijn trots op de creativiteit binnen ons team. Het resultaat van maanden hard werk achter de schermen vertaalt zich in een schitterend parcours. Een unieke gelegenheid om in dit stuk van de Roer te mogen zwemmen!”.

Dit bericht delen:
Scroll naar boven