Roermond – Bewonersgroep de Kemp en wijkraad KKH gaan samen in Wijkraad de Kemp

In de wijk de Kemp waren tot vorige maand namens alle bewoners twee organisaties actief. In de bewonersgroep de Kemp werden de belangen van bewoners behartigd als het gaat om wonen, groen, verkeer, senioren, jeugd en meer. De bewonersgroep was tevens in contact met de in de wijk actief aanwezige wijkpartners. Anderzijds was de wijkraad KKH de formele organisatie die het beheer
had over financiën en subsidies. Zij was het aanspreekpunt voor de gemeente.


Beide organisaties gaan nu samen verder onder de naam Wijkraad de Kemp. Deze organisatie heeft tevens een nieuw dagelijks bestuur. Naast Huub Nelissen – actief voor de wijkkrant – die reeds in de oude organisatie wijkraad KKH de functie van penningmeester innam en dat in de nieuwe Wijkraad de Kemp ook zal doen zijn twee nieuwe leden van het dagelijks bestuur benoemd.

Ahmed Ait Hakki neemt de functie van secretaris op zich. Ahmed was lid van de werkgroep van het vorig jaar gerealiseerde Tiny Forest het Vlinderbos en is vrijwilliger in het project de Inclusieve Wijk.

Rob van Vugt, sinds 1995 woonachtig in de wijk en sinds 2016 lid van de bewonersgroep is benoemd tot voorzitter van de nieuwe Wijkraad de Kemp. Rob heeft bestuurservaring als secretaris van VVN Roermond en secretaris van RoerOm Energie en is commissielid namens D66 Roermond. Hij was actief in de buurtpreventie en voor de website van de wijk en is lid van de werkgroep Verkeer.

Het bestuur dankt oud-voorzitter Thei Lamers en oud-secretaris Ine Lamers voor hun zeer langdurige waardevolle inzet voor de wijk en is verheugd dat beiden deel zullen blijven uitmaken van de Wijkraad de Kemp. De nieuwe organisatie zal de komende weken gebruiken om enkele organisatorische zaken af te ronden en nieuwe contactgegevens delen met haar wijkpartners en de
gemeente Roermond.

De organisatie gaat bezien of er nieuwe emailadressen ingericht gaan worden voor het secretariaat en de voorzitter. We gaan als nieuwe Wijkraad de Kemp graag spoedig – indien nodig digitaal – om tafel met deze wijkpartners en zullen werken aan een nieuw meerjarenplan.

Onze belangrijkste taak ligt echter in het contact met de wijk. Pleingesprekken, lunchontmoetingen en een wijkfeest zitten en vooralsnog gezien de situatie rondom corona niet in. Wat we echter wel per direct willen doen in de werving van nieuwe leden voor onze wijkraad c.q. haar nieuw te vormenwerkgroepen. Wil jij je inzetten voor deze mooie wijk – bestuurstechnisch in de wijkraad of meer praktisch in de te vormen werkgroepen – meld je dan op onderstaand emailadres. Samen voor een leefbare en diverse wijk, waarin iedereen meetelt.

Dit bericht delen:
Scroll naar boven