Het Gouden Trimofkruis is twijfel hét pronkstuk van het Cuypershuis. Het is door Pierre Cuypers ontworpen en gemaakt voor de Sint-Servaasbasiliek in Maastricht. Religie, schoonheid, ambachtelijkheid, schilder- en beeldhouwkunst: belangrijke thema’s voor Cuypers komen hierin allemaal samen.

Het houten kruis, van bijna 7 meter lang en 5 meter breed, hangt spectaculair in de vaste presentatie van het Cuypershuis. Alleen op deze manier past het in de ruimte! Hoe bijzonder is het dat je als bezoeker dit kruis, dat normaal hoog in de kerk hangt, nu goed in detail kunt bekijken.

Activiteiten in het Cuypershuys Roermond tijdens de nationale museumweek

Als activiteit kun je je kennis testen door de Cuypersquiz te spelen of te luisteren naar zes verhalen waarin hedendaagse ontwerpers, architecten, een achterkleinzoon en een kunstenaar vertellen over Pierre Cuypers. Dat levert soms verrassende ontdekkingen op. Bekijk hier al onze digitale activiteiten.

Tijdens de Nationale Museumweek spelen wij de Cuypersquiz ook online op onze facebookpagina. Elke dag kun je een vraag verwachten via #OnsEchteGoud #PierreCuypers #museumweek #Cuypershuisroermond.

De vragen gaan over het Cuypershuis, maar ook over Pierre Cuypers’ familie en werk. Dus test jouw kennis en speel mee tijdens de Nationale Museumweek!