Resultaat Ondernemersonderzoek Roermond

De binnenstad van Roermond heeft te maken met leegstand, verspreid over het centrumgebied. In het centrumgebied hebben werkzame organisaties signalen opgevangen over het moeizaam functioneren van bedrijven. De continuïteit van bedrijven in de binnenstad staat onder druk, wat de reden is dat door de Gemeente Roermond, Provincie Limburg, Citymanagement Roermond, Stichting BIZ binnenstad Roermond en MKB-Limburg het nodige wordt geïnvesteerd in en ten behoeve van de binnenstad.

Het gaat om diverse initiatieven en inspanningen. Het is onvoldoende bekend hoe ondernemers in de binnenstad functioneren, welke behoeftes en toekomstplannen zij hebben en in hoeverre ondernemers op de hoogte zijn en gebruik maken van de mogelijke ondersteuningen en regelingen voor ondernemers.

In dit kader heeft Right Marktonderzoek een onderzoek uitgevoerd naar de economische vitaliteit van ondernemers in het centrumgebied van Roermond.

Aan het onderzoek hebben 187 van de 359 uitgenodigde ondernemers telefonisch of online deelgenomen. Met 12 ondernemers heeft een diepte-interview plaatsgevonden. Mede door de Corona lockdown heeft de terugkoppeling over de resultaten op zich laten wachten.

De enquête is ingevuld voor de Corona uitbraak en op dat moment geeft 75% van de geënquêteerden aan dat de financiële positie van de onderneming goed is en maar liefst 40% aangeeft dat het aantal klanten is toegenomen. Men geeft aan dat specialisatie en onderscheidend aanbod leidt tot meer en vaker terugkerende klanten.  Dit alles leidt ertoe dat meer dan de helft van de ondervraagden optimistisch is over de toekomst van het bedrijf. Degene die pessimistisch zijn over de toekomst van het bedrijf geven aan dat de hoge parkeertarieven en de ongezellige binnenstad daar de oorzaak van zijn. Tevreden zijn de ondernemers over de aantrekkelijkheid van de binnenstad en over de mate waarin de binnenstad schoon is. Bijna driekwart is ook tevreden over de evenementen die in de binnenstad georganiseerd worden. Echter wenst men meer kleinschalige evenementen.

Of het voorgaande als gevolg van de Corona crisis nog zo is, is op dit moment niet bekend.

De samenvatting van het rapport kunt u hier lezen. Het gehele rapport kunt u vinden en nalezen op de BIZ website 

 

 

 

Dit bericht delen:
Scroll naar boven