Reliek H. Bernadette trekt door Limburg

In kerkelijk Limburg is de Paasweek de week van Bernadette Soubirousis, een Frans katholiek heilige. De visioenen van Bernadette vormden de aanleiding voor het ontstaan van Lourdes als bedevaartsoord. De schrijn met haar reliek begon op Tweede Paasdag in Maastricht onder grote mediabelangstelling aan een rondgang door Nederland. In bisdom Roermond werden Roermond en Tienray bezocht.

De week begon maandag in de Onze-Lieve-Vrouwebasiliek in Maastricht.  Woensdag was de reliekschrijn in de Onze-Lieve-Vrouw Munsterkerk in Roermond, waar gedurende de dag ook vele honderden mensen langskwamen om de reliek te vereren. De dag begon met een eucharistieviering. ’s Middags was er ook hier een viering rond de gebaren van Lourdes onder leiding van deken Ed Smeets van Venray. Hij is pastoraal directeur van de bedevaarten die vanuit Nederland naar Lourdes worden georganiseerd

Donderdag bezoekt de reliekschrijn het heiligdom Klein Lourdes in Tienray. Daarna gaat de reliek donderdagavond door naar het bisdom Haarlem-Amsterdam voor het vervolg van de rondgang door Nederland.

bron: bisdom Roermond

Dit bericht delen:
Scroll naar boven