Reactie CDA op voortgangsbericht formateur Dirk Franssen

Vandaag heeft formateur Dirk Franssen de pers via een persbericht geïnformeerd over de stand van zaken met betrekking tot het formatieproces in de gemeente Roermond. Het bericht van de formateur kunt u lezen via deze LINK

Het voortgangsbericht van de formateur heeft geleid tot een reactie van het CDA Roermond. Ook deze reactie plaatsen wij onderstaand integraal.

Aan de gemeenteraad van Roermond

Reactie naar aanleiding van voortgangsbericht formateur d.d. 25 mei 2022

Beste collega’s,

Vandaag hebben wij van de formateur vernomen dat het formatieproces verder gaat zonder ons.

Wij hebben tijdens de duidingsbijeenkomst d.d. 21 maart 2022 aangegeven op basis van de verkiezingsuitslag achter aan te willen sluiten in het informatie/formatieproces. Tot onze verbazing werden wij na de informatieronde uitgenodigd om te onderzoeken of een samenwerking tussen LVR, GL, VVD en CDA haalbaar zou zijn.

Vanaf de start van het formatieproces is het CDA er vanuit gegaan dat de informateur/formateur voldoende ruimte zag om de samenwerking tussen deze vier partijen te doen slagen. Op basis daarvan zijn we in het proces gestapt. Naar nu blijkt tevergeefs. Dit ondanks de constructieve gesprekken in een prettige sfeer.

De ruimte die we zochten voor het herstel van vertrouwen in elkaar en de broodnodige vernieuwing van de bestuurscultuur hebben we niet gevonden. Voor vertrouwen in elkaar is er meer nodig, dan alleen een gezamenlijk programma. Voor een goede samenwerking blijft vertrouwen, respect en fatsoen voor ons hét vertrekpunt.

We constateren nu dat de samenstelling van het college leidend is voor de samenwerking tussen partijen. Dat is een gemiste kans voor de stad Roermond.

We wensen alle betrokken partijen veel succes met het vervolg van de formatie.

Met vriendelijke groet,

Namens het CDA Roermond
Angely Waajen, fractievoorzitter
Pieter van Melick, voorzitter

Dit bericht delen:
Scroll naar top