Plannen woningbouw “Philipsterrein” Roermond vastgesteld

Het definitieve bouwplan voor het voormalige Philipsterrein in Roermond is klaar. Aannemer Arcadis en de gemeente hebben buurtbewoners en klankgroepleden uitgenodigd om het plan te bespreken op dinsdag 11 juli.

Het vroegere fabrieksterrein, nu bekend onder de naam Weerstand Roermond, is inmiddels in gebruik genomen door duurzaamheidscentrum De Groene Transformator, en door een aantal creatieve ondernemers in Hal B. Ook lokale publieke omroep ML5 is daar gevestigd. Weerstand is voor het publiek toegankelijk. De activiteiten moeten levendigheid en leefbaarheid brengen in het gebied.

Daarnaast zijn er woningen gepland op het Weerstand-terrein, zodat er meer woonmogelijkheden komen in dit noordelijke deel van de wijk ’t Vrijveld. Er worden verschillende types huizen neergezet, variërend van appartementen tot hoogbouw.

De Roermondse gemeenteraad neemt op 6 juli een besluit over de bouwplannen.

  • Omwonenden en betrokkenen zijn uitgenodigd om op 11 juli van 19.15 tot 21.15 te komen praten over het ontwerp voor de bebouwing in het “Omgevingslab 11”, Hal B, Weerstand, aan de Bredeweg 10 in Roermond. Aanmelding gewenst via philipsterreinvrijveld@arcadis.com
Dit bericht delen:
Scroll naar boven