Persoonlijke foto’s gevraagd voor expositie Historiehuis Roermond

Sjors van den Hombergh is de nieuwe conservator van Het Historiehuis in Roermond. De eerste tentoonstelling uit zijn hand is de Wisseltentoonstelling 2024: aan de hand van foto’s uit het persoonlijke leven van de inzender, wordt het verleden van Roermond getoond.

De inzender bepaalt wat belangrijk is uit het verleden. De foto’s tonen speciale gebeurtenissen/plekken/evenementen/personen etc. uit het persoonlijke verleden van de fotograaf. Hierdoor ontstaat een andere kijk op de geschiedenis van Roermond dan die we kennen uit de geschiedenisboeken.

Geïnteresseerden kunnen hun zelfgemaakte foto uiterlijk 20 september 2023  aanleveren via historiehuis@roermond.nl. Voorwaarde voor deelname  is dat de foto binnen de grenzen van de Gemeente Roermond gemaakt is en dit zichtbaar op de foto is.  Er dient een duidelijke beschrijving te worden gegeven over wat er te zien is, waar het gemaakt is, wanneer het gemaakt is en waarom deze foto voor de maker zo  bijzonder is.

Uit de inzendingen zal een selectie gemaakt worden, welke foto’s uiteindelijk tentoongesteld worden. Iedereen die een inzending stuurt krijgt persoonlijk te horen of zijn foto wel of niet gebruikt zal worden in de nieuwe expositie. Met de inzenders van de foto’s die geselecteerd worden zullen nadere afspraken gemaakt worden.

Dit bericht delen:
Scroll naar boven