Openluchtconcert op de kades van de Roer in augustus

Foto: Stichting Roerdelta Concert Roermond

Ruim drieduizend muziekliefhebbers kunnen in augustus gratis genieten van een openluchtconcert in Roermond. Organisator Ger Heyman heeft laten weten dat het populair-klassieke concert kan worden bijgewoond aan en op het water van de Roerkade en de Vismarkt. Het is de eerste keer dat zo’n concert wordt georganiseerd in Roermond.

Naast de plaatsen voor de luisteraars op de kades is er ook nog ruimte voor 60 sloepen in de Roer. Het concert, dat Roerdelta Concert is genoemd, vindt plaats op vrijdagavond 25 augustus vanaf 20.45 uur en is gratis. Over het programma is nog niets bekendgemaakt, behalve dat het anderhalf uur gaat duren. Het wordt uitgevoerd door het Limburgse kamerorkest Heritage Sinfonietta, met solisten uit Nederland en Duitsland.

Voor het concert heeft de Stichting Roerdelta Concert de medewerking gekregen van vrijwilliggers, en financiële steun van onder meer de gemeente Roermond, de provincie Limburg, en de Europese Unie (Euregio). Ook plaatselijke ondernemers en sponsoren hebben bijdragen geleverd of toegezegd.

 

Dit bericht delen:
Scroll naar boven