Opening eerste speerpunt Archeo Route Limburg in Beegden.

Vandaag werd in Beegden het eerste speerpunt van de tien nieuwe archeospeerpunten die de komende worden gerealiseerd geopend in Beegden. Op deze plek word je meegenomen in het verhaal van een bijzondere, Laat-Romeinse muntschat. Bekijk HIER waar je het speerpunt in Beegden kunt vinden.
Nieuwsgierig? Bekijk hier waar je het speerpunt in Beegden kunt vinden klik dan HIER
In de komende maanden komen er in verschillende Limburgse gemeenten tien nieuwe archeospeerpunten. Deze liggen langs de Maas op plekken van grote archeologische betekenis. Het zijn opvallende markeringen in het landschap, letterlijk in de vorm van een speer. Samen vertellen ze één overkoepelend verhaal over ‘Leven langs de Maas’. ?
Via de app Archeo Route Limburg 2.0 kun je alle speerpunten vinden en meer leren via Augmented Reality: zo kun je bij een speerpunt oog in oog komen met een virtuele archeoloog die jou meer kan vertellen over het archeologische verhaal bij het speerpunt én ga je op zoek naar het artefact dat je kunt verzamelen in de app. Deze artefacten zijn daarnaast in het echt te bekijken in het Limburgs Museum.
De nieuwe speerpunten zijn ontwikkeld door het Limburgs Museum in samenwerking met de Rijksdienst voor Cultureel Erfgoed en Limburg Marketing in opdracht van Rijkswaterstaat en de Provincie Limburg.
Dit bericht delen:
Scroll naar boven