Nunhem – plannen herinrichting voormalige voetbalvelden

De Dorpsraad Nunhem praat weer verder met de gemeente Leudal over de herinrichting van de voormalige voetbalvelden. Op de website laat de Dorpsraad hier het volgende over weten.

In mei 2017 is SV Nunhem opgeheven en sindsdien ligt voormalig sportpark “De Jonker” braak. In 2018/2019 is onder leiding van de Dorpsraad met diverse partijen gesproken over een nieuwe  bestemming voor dit stuk grond aan de rand van het Leudal. Die gesprekken hebben uiteindelijk niets opgeleverd.

Inmiddels zijn we (weer) aan de praat met de gemeente Leudal. Dit maal over een vergroening van dit terrein. Een beweging die goed past bij de wens/uitdaging van de gemeente Leudal om de komende jaren 37.000 bomen te planten.

We praten momenteel over een voedselbos, een herdenkingsbos of een dorpsboomgaard. Ook een mix hiervan is een van de mogelijkheden.

Een voedselbos is een door mensen aangelegde “plantengemeenschap” (planten, bomen en struiken) met een hoog aantal eetbare soorten. Een voedselbos zou uiteindelijk volledig zelfvoorzienend en klimaatbestendig moeten zijn.

In een herdenkingsbos kunnen bomen worden gepland of geadopteerd ter nagedachtenis van overledenen. Maar ook het herdenken/eren van oud prinsen/prinsessen van CV de Bosuule is een mogelijkheid!

Een dorpsboomgaard zou je kunnen zien als een wat eenvoudiger variant van een voedselbos. De nadruk ligt wat meer op de productie van fruit en zaken als het zelfvoorzienend zijn en milieu aspecten hebben een wat lagere prioriteit.

Alvorens we verder praten met de gemeente zijn we erg benieuwd naar wat u van het bovenstaande vindt. Waar gaat uw voorkeur naar uit. Laat het ons a.u.b. zo snel mogelijk weten zodat we er maximaal rekening mee kunnen houden. U kunt zoals gebruikelijk onderstaand reageren, maar ook via Facebook, via mail of via Molenbergstraat 21. Alle contactgegevens vindt u onder aan deze pagina.

Dit bericht delen:
Scroll naar top