Nieuwe buurtprojecten voor inwoners Donderberg

De Roermondse wijk Donderberg krijgt een buurtrestaurant en een klusbus, gerund door mensen uit de buurt. Dat is het eerste project van de vrijdag 26 mei 2023 opgerichte Stichting Donderneming. Die richt zich op activiteiten om mensen uit de wijk betrokken te houden.

Voorzitter Ahmet Avçi en penningmeester Aysha Saleem ondertekenden namens het vijfkoppige bestuur de statuten van de stichting bij de notaris. “Als bestuur werken we al langer toe naar dit moment. Ik vind het heel mooi en bijzonder dat het nu eindelijk zover is,” zegt voorzitter Avçi. “”We willen de komende tijd echte stappen zetten om iets voor onze wijk te betekenen. We zijn vol energie en hebben er echt veel zin in.”

Bestuur Stichting Donderneming (foto: John Peters)

Wethouder Felix van Ballegooij (PvdA) is blij met deze stap. Hij is politiek verantwoordelijk voor het wijkontwikkelingsproces in Donderberg, waar gemeente, provincie en woningcorporaties samenwerken. Felix van Ballegooij: “Het mooie aan Donderneming is dat dit door en voor bewoners is. Op deze manier kunnen ideeën vanuit bewoners zelf vorm krijgen. Wij als gemeente en andere organisaties mogen een stapje terug doen en het overlaten aan de mensen uit de wijk zelf. Uiteraard zullen wij hen steunen waar dat moet.”

(Bron: Stichting Donderneming)

Dit bericht delen:
Scroll naar boven