Nieuw bij ML5 – Sabina van Cruchten-Huyskens “Even het Roer om”

ML5 is er in geslaagd een samenwerking aan te gaan met Sabina van Cruchten – Huyskens. Ze is daarmede de eerste vrouwelijke columniste van ML5. Vanaf zondag 8 november 2020 kunt u regelmatig een van haar columns lezen op de website en  de facebook pagina van ML5.

Wie is Sabina van Cruchten – Huyskens

Veel mensen denken dat Sabina van Cruchten-Huyskens (1962) een “ech Remunjs maedje” is. Dit is niet helemaal waar. Ze is in Nieuwer-Amstel, het huidige Amstelveen, geboren. Haar ouders, oud journalist Pierre Huyskens en haar moeder Gerrie Krieger (geboren Op de Ven) waren rasechte Limburgers en dat hebben zij ook in Noord Holland nooit verloochend.

Sabina en haar zusje zijn dan ook altijd écht Limburgs opgevoed.
In 1970 is de familie naar Leeuwen (Mijnheerkens) verhuisd en vanaf dat moment is de liefde voor de stad Roermond en de omgeving alleen maar gegroeid. Sabina heeft een groot sociaal en zakelijk netwerk opgebouwd.

Vanaf 1980 is ze werkzaam in de reisbranche. Sinds november 2005 heeft ze gekozen voor eigen ondernemerschap en is ze zelfstandig reisadviseur.

Van 2001 tot en met 2012 heeft ze haar man ondersteund in hun eigen horecabedrijf in de Voorstad in Roermond en van december 2009 t/m september van dit jaar werkte ze als regiomanager bij Limburg Marketing (VVV Midden-Limburg). Mede door deze laatste baan kent ze behalve Roermond, ook de rest van Midden-Limburg goed.

Toen in maart dit jaar corona de hele wereld op zijn kop zette was dit een enorme klap voor haar reisonderneming. Tot augustus van dit jaar moest er keihard gewerkt worden.  Eerst met repatriëren van mensen, daarna voornamelijk met omboeken en annuleren van reizen.

Sinds eind september van dit jaar is het rustig in de branche.
Dit heeft Sabina doen besluiten haar tweede passie op te pakken. Ze is columns gaan schrijven. Iets wat ze al vanaf de middelbare school wilde doen, maar om diverse redenen steeds heeft uitgesteld.

Deze columns zijn binnenkort op de website van ML5 te lezen.

 

Dit bericht delen:
Scroll naar boven