NAJAARSTENTOONSTELLING NERO OFFICE HOTEL & CITY CAFÉ, ROERMOND

Tijdens deze tentoonstelling zijn werken /beelden te zien van

LEO HORBACH 

Leo Horbach (1951) volgde de Stadsacademie in Maastricht en is afkomstig uit Landgraaf. Hij creëert veelal beelden in steen. Het werk kenmerkt zich als krachtige, volumineuze en plastische vormen van mens en dier. Soms met een bovennatuurlijk of lyrisch karakter, realistisch of abstract. Inspiratie vanuit de mens, de mythologie, de wereld van de sagen en legenden of het bovennatuurlijke verwerkt hij in zijn beelden.

Zijn beelden zijn onder andere te zien in Maastricht, Heerlen en Landgraaf. Internationaal zijn grote beelden te zien in de openbare ruimte in Duitsland, Oostenrijk en Italie.

Zijn passie voor steen treft u ook aan in zijn igraphics. Digitaal vervaardigde schilderingen, zelf noemt hij het werken met een “digitale beitel”, waarbij foto’s van het oppervlak van een muur of rotspartij de basis vormen.

Het resultaat zijn fantastische verhalen vaak met een surrealistisch karakter. Zijn motto bij de igraphics: “It’s all about fantasy”.

GIEL DERKS

Giel Derks (1951) volgde eveneens de Stadsacademie te Maastricht en woont in Heythuysen.

In zijn portretten beeldt hij mensen uit zijn omgeving af en ook bekende personen. Graag schildert hij daarbij met acrylverf, waarbij niet alleen gaat om de gelijkenis maar ook om een spontane toets.

De cartoons hebben betrekking op regionale situaties die met een knipoog worden belicht. Met name de gebeurtenissen in de Roermondse politiek zijn dankbare onderwerpen. Er wordt gewerkt met digitale tekenprogramma’s zoals Corel Painter, waarbij een heel natuurlijke en intuïtieve werkwijze mogelijk is.

Zijn portretten en cartoons verschenen de afgelopen jaren in diverse regionale publicaties.

 

Dit bericht delen:
Scroll naar boven