Najaarsconcert Harmonieën Maasbracht en Roermond 7 november.

Op zondag 7 november 2021 om 15.00 uur verzorgt Harmonie St. Cecilia Maasbracht een najaarsconcert samen met de Koninklijke Harmonie van Roermond. Dit concert vindt plaats in Z.C. De Spil, Suikerdoossingel 55 te Maasbracht.

Om 15.00 zal Harmonie St. Cecilia het concert openen. Op het programma staat, geheel in het najaarsthema, The Wilderness van Rossano Galante. Deze donkere muzikale reis neemt u mee in de schoonheid van de met sneeuw bedekte bossen en bergen. Het door het hout vertolkte hoofdthema geeft u het gevoel van het uitgestrekte landschap. Het thema wordt onderbroken door het wringende koper, daarna gaat het werk over in een lyrisch, melancholisch thema. Dit is de wildernis ’s nachts, wanneer het donker en eenzaam is. Het stuk gaat verder met een snel, dramatisch thema dat een gevoel van gevaar weergeeft dat de bewoners van het bos creëren.
Verder zal het orkest deze middag o.a. Perthshire majesty van Samuel R. Hazo en Tanczi van Jan van de Roost ten gehore brengen.

Na een korte pauze zal de Koninklijke Harmonie van Roermond het programma vervolgen met Ministry of Winds van Jacob de Haan. Hoe zou het zijn, als we een ministerie van blaasmuziek hadden? Met als taak de promotie en de verspreiding van muziek in het land? Zo’n ministerie zou het land een echt groepsgevoel kunnen geven en de burgers amusement, kracht, trots en geluk brengen. Al deze aspecten komen terug in de hersenspinsel en compositie van Jacob de Haan.

Verder zal het orkest deze middag o.a. Valley of the Pinios van K. Houben en A Scottish Rhapsody van C. Grundman ten gehore brengen.

Praktische informatie

Datum    – zondag 7 november 2021

Tijdstip  – aanvang 15.00 uur

Locatie   – Zalencentrum De Spil, Suikerdoossingel 55 te Maasbracht

Toegang – gratis, vooraf reserveren is niet nodig

 

Dit bericht delen:
Scroll naar boven