Mooi artikel vandaag in dagblad de Limburger.

Lokale omroep ML5 naar oude Philipsterrein in Roermond.

 

Lokale omroep ML5, een samenwerkingsverband van de omroepen 3 ML (Maasgouw en Leudal) en RTV Roermond wil verkassen naar het voormalige Philipsterrein in Roermond.

De omroep is nu gehuisvest in Heythuysen, op de bovenetage van een woonhuis. Die locatie is verouderd en moeilijk toegankelijk voor mensen die slecht ter been zijn, dus daar wil de omroep al langer weg. Het voormalige Philipsterrein kwam in beeld, omdat eigenaar Berend Matzinger uit Roermond de omroep benaderde. Matzinger wil samen met bureau Arcadis op het terrein een hippe hotspot creëren met allerlei (culturele) activiteiten, vooruitlopend op de woningen die er komen. Die worden gerealiseerd in de voormalige Philipsgebouwen. Enkele gebouwen krijgen een algemene functie. Zo komt er ook een centrum voor duurzaamheid.

‘Perfecte locatie’

Volgens hoofdredacteur Vivian Huyskens van ML5 is het terrein een perfecte locatie voor de omroep. „We zitten daar veel centraler. Het biedt ook meer kansen, omdat we bijvoorbeeld talkshows kunnen organiseren in het restaurant dat in één van de gebouwen komt. Bovendien is er veel meer reuring dan op de plek waar we nu zitten.” Huyskens hoopt voor eind volgend jaar te kunnen verkassen.

Lees ook: ML5 wil met Roermond, Leudal en Maasgouw in overleg over meer producties en extra geld.

De 35 vrijwilligers die de omroep telt, zien de beoogde nieuwe locatie wel zitten, zegt Huyskens. Bang dat vrijwilligers uit Leudal afhaken, is ze niet. „Onze vrijwilligers komen niet alleen uit het uitzendgebied. We hebben bijvoorbeeld ook mensen uit Panningen, Tegelen en Echt-Susteren, die bij ons een programma maken.”

Dit bericht delen:
Scroll naar boven