Molen de Korenbloem gaat weer open op zaterdag 13 juni (Nu ook een minibieb)

Ospel – 10 juni 2020 – Nu de maatregelen mbt corona verder versoepeld worden is de molen vanaf zaterdag 13 juni weer te bezoeken . Dus iedere 2e , 3e en 4e zaterdag van de maand van 10.00 tot 16.00 uur.   

Rondleidingen kunnen voorlopig nog niet doorgaan, gezien de beperkte doorgangen. Vanaf 1 september is dat weer mogelijk. Voor reserveringen kunt u nu al contact opnemen met molenaar Geert van Winkel  06-30457014.

  • De molenwinkel is dan ook geopend. Hier kunt u verschillende meelsoorten kopen incl. de recepten voor het bakken van het ambachtelijke brood of pannenkoeken. Ook hebben we Cadeau-pakketten om een ambachtelijk brood en pannenkoeken te bakken! Voor speciale cadeaupakketten ivm vaderdag of verjaardag graag contact opnemen met Henny van Winkel 06-13684679.
  • Nu ook een extra activiteit in de vorm van een minibieb. De boeken die daarin staan kunt u gratis meenemen of lenen. Het zijn voornamelijk nostalgische boeken, romans en molenboeken.
  • Za 12 september de Nationale Monumentendag. Openingstijden van 10.00 tot 16.00 uur.
  • Zondag 4 oktober de Limburgse Molendag. Openingstijden van 10.00 tot 16.00 uur.
  • December alleen tweede en derde zaterdag (12 en 19 december) open. 12 december staat in het teken van oliebollen bakken en proeven. U kunt dan ook de speciale (M)oliebollenmix kopen.
  • Maandag 28 t/m woensdag 30 december worden de molenstenen gebild. Het scherpen van de stenenkoppels (oud ambacht). Dit is te bezichtigen. De bezoekers krijgen een glaasje gluhwein. Voor de kinderen zijn er zelf gebakken wafels van eigen “meelmix”. Tevens is dan ook de molenwinkel open.  (het woord “billen” komt van het Frans rehabillage hetgeen renoveren betekent).  Openingstijden van 10.00 uur tot 16.00 uur.
  • Door de week zult u de molen ook regelmatig zien draaien. Dit is voor de productie van het meel en de meelmengsels maar ook voor het uiterlijk aanzicht van de molen. Een draaiende molen in het dorp geeft een moeier aanzicht en dat is ook een belangrijke functie van de molen.

Meer informatie is te vinden op http://dekorenbloemospel.jimdofree.com/

Dit bericht delen:
Scroll naar boven