Met een Peelgids op pad in de Deurnsche Peel Excursie vanaf de Natuurpoort De Peel

Staatsbosbeheer biedt regelmatig excursies in Nationaal Park De Groote Peel. Maar binnenkort kan je ook genieten van begeleide wandelingen in één van de andere Peelvenen; de Deurnsche Peel. Op zondag 16 augustus is de eerste. Deze excursie start bij de Natuurpoort De Peel in Deurne.

 

Ontdek de ‘kop’ van de Deurnsche Peel

Bij Natuurpoort De Peel in Deurne start op 16 augustus een wandeling door de ‘kop’ van de Deurnsche Peel. Via de Vlier wordt er gewandeld naar het Kanaal van Deurne richting de Halte, de noordelijkste punt van de Peel. Vervolgens via het dorp Griendtsveen en het Nonnenpad en dan over het Mussenkeetpad terug naar de Natuurpoort. Onderweg waan je je in de jungle, want op sommige plekken groeien de varens tot bijna boven je hoofd. Dit weelderig groen wordt afgewisseld met smalle bospaadjes en een breed pad langs het kanaal.

De Peelgids, die de excursie begeleidt, geeft informatie over de cultuurhistorie, het beheer en de natuur van het gebied. Zo vertelt hij over het ‘kanalenconflict’; waarom zijn er twee kanalen – de Helenavaart en het Kanaal van Deurne – zo dicht bij elkaar gegraven? En waarom heet de kop van de Deurnsche Peel ‘De Halte’. De nonnen van Griendtsveen komen ter sprake als je over een deel van het Nonnenpad wandelt. En Toon Kortooms komt zeker ook aan bod. Een interessante en sfeervolle wandeling in de Peel!

De excursie start om 13.00 uur bij de Natuurpoort aan het Leegveld 8A in Deurne. De route is 4-5 kilometer en de excursie duurt 2 – 2,5 uur. Deelname kost € 6,- per persoon en de activiteit is geschikt voor volwassenen en kinderen vanaf 12 jaar. Reserveren is noodzakelijk en kan online via www.staatsbosbeheer.nl/deurnschepeel<http://www.staatsbosbeheer.nl/deurnschepeel> Voor meer informatie: www.staatsbosbeheer.nl/depelen<http://www.staatsbosbeheer.nl/depelen> of neem contact op met het Buitencentrum via: depelen@staatsbosbeheer.nl<mailto:depelen@staatsbosbeheer.nl> of telefonisch: 0495 – 641 497.

Op zondag 16 augustus geen tijd? Op zondag 20 september en zondag 18 oktober zijn er ook excursies in de Deurnsche Peel!

Natuurpoort de Peel

Staatsbosbeheer organiseert deze activiteiten in samenwerking met Natuurpoort De Peel. Deze excursies starten en eindigen dan ook bij de Natuurpoort aan het Leegveld 8A in Deurne. Hier kan je na voor of na afloop van de wandeling genieten van een hapje of een drankje. Kijk voor meer informatie: www.natuurpoortdepeel.nl<http://www.natuurpoortdepeel.nl>

Foto: Marijke Vaes-Schroën | Staatsbosbeheer

Dit bericht delen:
Scroll naar boven