Meer elektrische auto’s, dus meer laadpalen

Het wagenpark van elektrische voertuigen in de gemeente Leudal neemt snel toe. En daarmee groeit ook de behoefte om elektrische auto’s te laden. De gemeente zorgt voor een dekkend netwerk van laadpalen in alle kernen. In Haler, Nunhem en Heibloem worden eerstdaags ook laadpalen geplaatst en zo heeft elke kern dan een laadpaal.

“In het regeerakkoord is opgenomen dat vanaf 2030 alle nieuw verkochte auto’s emissieloos dienen te kunnen rijden. In 2022 reden er 2.530 elektrische voertuigen rond in de gemeente Leudal. Naar verwachting is dit aantal bijna verdubbeld in 2025 en bijna vervijfvoudigd in 2030“, zegt wethouder Michel Graef.

Volgens wethouder Heleen Wijers is het een lang gekoesterde wens om in elke kern van de gemeente een laadpaal beschikbaar te stellen voor bestuurders van elektrische voertuigen (EV-rijders). Door de uitbreiding van het netwerk van laadpalen faciliteert en stimuleert de gemeente het elektrisch rijden, niet alleen voor de bewoners, maar ook voor bezoekers. Te weinig laadpunten mogen geen drempel vormen voor elektrisch rijden. Zo zorgt de gemeente voor een schoner en duurzamer Leudal.

(Bron: Gemeente Leudal/LMV)

Dit bericht delen:
Scroll naar boven