Maasstadjes fietsroutes opgenomen als LF-weekendtocht bij Nederland Fietsland

De 121 kilometer lange Maasstadjes route is onderdeel van de Internationale Maasfietsroute EuroVelo 19, in Nederland ook wel bekend als de Maasroute. Deze is opgenomen als LF-weekendtocht (LangeafstandsFietsroute) bij www.nederlandfietsland.nl. Het concept is simpel; het gaat deels via een LF-route en deels via knooppunten.

Slapen en eten waar je zelf wilt en na twee of drie dagen terug bij je startpunt met als resultaat een mooie ervaring rijker.

De Maasstadjesroute kent een noordelijke en een zuidelijke lus. De noordelijke is voornamelijk natuur georiënteerd en voert langs de oevers en het achterland van de mooie Maas. ‘En route’ passeer je onder meer het bosrijke, grensoverschrijdende natuurgebied Grenspark Maas-Swalm-Nette en zelfs gedeeltelijk de Limburgse Peel met de welbekende veengebieden.
De zuidelijke lus laat weids water en historische Maasdorpen zien waar de tijd stil lijkt te hebben gestaan. Ontdek het charmante, voormalige Spaanse vestingstadje Stevensweert of het pittoreske witte stadje Thorn, ooit een zelfstandig koninkrijk, bestiert door vrouwen! Verder is er de rijke geschiedenis van Maasbracht, gebaseerd op de binnenvaart, die zeer de moeite waard is.

De route passeert de grens met onze zuiderburen en dat voegt nog wat extra’s toe. De Markt in het gezellige Maaseik met zijn vele terrassen is een absolute must als je een pauze gaat inlassen.

De Maasstadjesroute kan ook gereden worden als je gebruik maakt van het OV: de fiets kan mee in de trein, maar dan alleen buiten de spitsuren.

Dit bericht delen:
Scroll naar boven