Maasgouw – Praat mee over gezondheid en preventie

Gemeente Maasgouw organiseert op donderdag 16 september een werkconferentie rondom preventie. Alle partijen die van belang zijn voor onze gemeente krijgen dan de kans om mee te denken over het lokaal preventieakkoord.

Doel

Het preventieakkoord heeft als uiteindelijke doel dat inwoners gezonder gaan leven, minder zorg nodig hebben en het goede voorbeeld geven aan hun kinderen. Preventie staat mede dankzij corona weer stevig op de agenda. Ook in Maasgouw. Graag gaan we met u in gesprek over de vraag: wat gaan we doen om zoveel mogelijk inwoners een gezonde basis te geven? Daarbij richten we ons op alle inwoners.

Wat gaan we doen?

Op donderdag 16 september nodigen we inwoners en onze maatschappelijke partners uit voor een werkconferentie. Deze is van 9.30 tot 13.30 uur in Cultureel Centrum Don Bosco in Heel. Een programma volgt later nog.

Positieve gezondheid

Als we het in Maasgouw hebben over gezondheid en preventie gaan we uit van het concept van positieve gezondheid. Meer informatie hierover vindt u op www.iph.nl. Hoe geven we dat in Maasgouw handen en voeten? Dat is een belangrijke vraag tijdens de werkconferentie.

Aanmelden

Aanmelden voor de conferentie kan door een mail te sturen naar Sergio van Santvoort, s.vansantvoortvorst@gemeentemaasgouw.nl. Bij hem kunt u ook terecht voor meer informatie en vragen. Bovendien kunt u met hem contact opnemen als u ideeën heeft  om van de 16de een succes te maken.

Dit bericht delen:
Scroll naar boven