Maasgouw Huldigt Steve Wijler winner zilveren Olympische medaille

In zijn eigen woonplaats Ohé en Laak is Steve Wijler gisteren gehuldigd voor het winnen van zijn zilveren medaille. Hij won deze medaille voor het onderdeel Handboogschieten in het gemengd team bij de Olympische Spelen in Tokyo. Een bijzondere prestatie en Steve heeft hiermee de eerste olympische medaille voor Nederland binnen gehaald.

Foto: Hans Sweegers

Vanwege de coronamaatregelen heeft de huldiging in besloten kring plaatsgevonden. Na alle officiële landelijke bijeenkomsten kon Steve deze huldiging in kleine kring met bekenden enorm waarderen. Hij dankt de gemeente Maasgouw voor de organisatie: “Ik vind dit een heel leuke afsluiting van al mijn officiële plichtplegingen in het land. Het was heel gezellig om samen met familieleden, vrienden, buurtgenoten, kennissen van het  handboogschieten en een gemeentelijke afvaardiging mijn deelname aan de Olympische Spelen te vieren en op deze wijze af te sluiten.”.

Loco-burgemeester en wethouder Johan Lalieu is heel trots op deze prestatie, want naast het winnen van de zilveren medaille, is Steve ook de eerste inwoner van Maasgouw ooit die een olympische medaille heeft gewonnen. Behalve de lofuitingen benadrukte Johan Lalieu in zijn toespraak nog: “In Maasgouw beschikken we ook over een accommodatie voor handboogschieten. En met zo’n geweldig boegbeeld in ons midden zou het fantastisch zijn als meer inwoners geïnspireerd raken om deze mooie sport te gaan beoefenen. Zo stimuleren we jong en oud ook om bezig te zijn met sport. Door jouw deelname aan de Olympische Spelen heeft deze topsport brede aandacht gekregen en we hopen dat je meer medailles gaat winnen de komende jaren. We wensen je daarbij veel succes en kijken uit naar de volgende Olympische Spelen in Parijs in 2024

Dit bericht delen:
Scroll naar boven