Maasgouw eert schoonspringster Inge Jansen

Schoonspringster Inge Jansen is vandaag geëerd in het gemeentehuis van Maasgouw. Namens het college en de raad brachten burgemeester Stef Strous en wethouder Math Wilms de waardering over voor haar topprestatie schoonspringen tijdens de olympiade in Tokio.

Inspiratie

Inge Jansen is geboren en getogen in Maasbracht-Beek. De eerste vereniging waar Inge lid van werd was Atalanta in Maasbracht. “Wij hopen dat Inge een inspiratie is voor velen, jong en oud”, aldus wethouder Math Wilms. Nooit eerder behaalde een Nederlandse een top 5 klassering bij het schoonspringen. Daphne Jongejans behaalde ooit een 10e plek. “We zijn als gemeente trots op haar knappe vijfde plaats tijdens het schoonspringen op de 3-meterplank tijdens de Olympische Spelen in Tokio”, aldus burgemeester Strous.

Voortreffelijk resultaat

In aanwezigheid van haar ouders kreeg Inge Jansen een cadeau overhandigd, een sculptuur. Na Steve Wijler en Annemiek Derckx (’84 en ’88) is Inge Jansen de derde olympische topsporter uit de huidige gemeente Maasgouw met een voortreffelijk resultaat.

Dit bericht delen:
Scroll naar boven