Maasgouw – Dorpsbijeenkomst energiebesparing Wessem

De Coöperatie Duurzaam Maasgouw organiseert in samenwerking met gemeente Maasgouw op donderdag 7 april in Wessem een dorpsbijeenkomst over energiebesparing. In twee uur tijd worden allerlei onderwerpen besproken zoals woningisolatie, alternatieven voor aardgas en mogelijke subsidieregelingen. Op donderdag 28 april vindt een vervolgbijeenkomst plaats. Tijdens deze bijeenkomst wordt dieper ingegaan op mogelijkheden om de woning energiezuiniger en comfortabeler te maken.

Nooit eerder is iedereen zo doordrongen van de noodzaak en van het nut om het energiegebruik terug te dringen. Denk aan de sterk gestegen energieprijzen, onze afhankelijkheid van onbetrouwbare energie leveranciers en niet te vergeten de effecten van klimaatverandering zoals we die kennen door een stijgende zeespiegel, meer en zwaardere stormen, overstromingen, langdurige hitte en droogte.
Investeringen in energiebesparing en in een alternatief voor de aardgasgestookte verwarmingsketel zijn door de hoge gasprijs snel terugverdiend. Subsidies en goedkope leningen helpen daarbij.

Dit bericht delen:
Scroll naar boven