Ook de gemeente Maasgouw is medestander in de strijd tegen geweld tegen vrouwen en daarom sluit ook de gemeente zich aan bij de campagne ‘Orange the World’. Vanaf 25 november kunt u daarom een oranje Orange the World-vlag bij het gemeentehuis zien wapperen. In 2022 is het thema van de campagne van Orange the World in Nederland ‘preventie’.

Wethouder Math Wilms: “In Nederland krijgt bijna de helft van de vrouwen en meisjes te maken met geweld. Dat is een ongekend hoog percentage. Door de oranje vlag te hijsen vragen we aandacht voor hun situatie. Het hijsen van een vlag alleen is natuurlijk niet de oplossing. Maar op deze manier laten we zien dat deze vrouwen en meisjes er niet alleen voor staan. Daarom ook mijn oproep om, als u te maken heeft met geweld, hulp te vragen bij bijvoorbeeld Veilig Thuis”.

Jaarlijkse Orange the World campagne

Wereldwijd krijgt één op de drie vrouwen te maken met geweld. Om daar aandacht voor te vragen heeft de VN 25 november benoemd als Internationale Dag tegen Geweld tegen Vrouwen. Meer informatie over de gedachte achter Orange de World vindt u op de website van Orange the World(externe link).

Een overzicht van gemeenten die meedoen aan Orange the World(externe link)

Bent u of kent u een slachtoffer van geweld?

Veilig Thuis is het advies- en meldpunt voor iedereen die met (een vermoeden van) geweld te maken krijgt. Veilig Thuis is 24/7 gratis en anoniem bereikbaar op 0800-2000 of via de chat op werkdagen van 9:00 uur tot 17:00 uur via de website van Veilig Thuis(externe link).