Maasgouw Bijeenkomst over invulling carnavalsseizoen 2021

Onder leiding van burgemeester Strous vond er op maandag 21 september een bijeenkomst plaats over de invulling van het aanstaande carnavalsseizoen. Bij deze bijeenkomst waren alle carnavalsverenigingen (die deelnemen aan de sleuteloverdracht) uit Maasgouw en Onger t Viaduct uit Maasbracht aanwezig.

Andere invulling

Door de richtlijnen rondom corona is het duidelijk dat dit carnavalsseizoen een hele andere invulling krijgt. Veel verenigingen hebben besloten om nagenoeg alle evenementen te annuleren. Tegelijkertijd wordt er in diverse kernen gezocht naar creatieve oplossingen voor alternatieve activiteiten. Ideeën voor mogelijke activiteiten werden door de aanwezigen uitgewisseld.

Belang carnaval

De verenigingen onderschrijven het belang van carnaval als een belangrijke traditie die ook in deze bijzondere tijd zorgt voor verbinding in de gemeenschap. Omdat dit jaar de traditionele sleuteloverdracht niet kan plaatsvinden, werd door de aanwezigen nagedacht over een mogelijk alternatief hiervoor.

Tweede overleg

Alle verenigingen beslissen zelf in hoeverre zij, binnen de geldende kaders, invulling kunnen geven aan een programma in de eigen kern. In november volgt er een tweede overleg met alle carnavalsverenigingen. Mogelijk dat er dan ook een besluit ligt vanuit het Regionaal Beleidsteam hoe om te gaan met carnavalsactiviteiten.

Dit bericht delen:
Scroll naar boven