Elke druppel telt, maak daarom je tuin Waterklaar

Door de coronamaatregelen zijn we veel meer thuis. Restaurants en terrassen zijn gesloten en ook winkelen doen we veel minder. Er wordt meer in en rond het huis geklust dan ooit tevoren. Zaken die al lang op het lijstje stonden voor reparatie worden eindelijk aangepakt en ook de tuin moet eraan geloven. Die maak je natuurlijk Waterklaar. Je kunt daarvoor zelfs subsidie krijgen van de gemeente.

Zelf maatregelen nemen

Door de klimaatverandering krijgen we namelijk steeds vaker te maken met veel regen in korte tijd of juist lange perioden van droogte en zelfs hittestress. Waterklaar maken betekent met kleine maatregelen zelf de tuin aanpassen zodat het regenwater op eigen terrein in de grond kan zaken als het veel regent. Bijvoorbeeld door het afkoppelen van de regenpijp en het aanleggen van een wadi of vervangen van tegels door groen. Het regenwater loopt dan in plaats van het riool de tuin in. In lange perioden van droogte heb je daar voordeel van omdat de grond minder snel uitdroogt. En al dat groen helpt ook nog eens tegen hittestress. Een grote boom zorgt voor een koelere omgeving.

Subsidie

Wil je in jouw tuin de regenpijp afkoppelen van het riool? Dan kun je bij de gemeente subsidie aanvragen. Ga naar www.waterklaar.nl en klik op jouw gemeente. Je vindt daar alle informatie en wanneer je in aanmerking komt. Op de website vindt je ook heldere informatie over andere eenvoudige maatregelen om jouw omgeving waterklaar te maken.

Om het u gemakkelijk te maken hebben wij onderstaand de sites  van de gemeenten in ons werkgebied opgenomen. Door hierop te klikken komt u direct waar u wezen wilt.

– gemeente Beesel

– gemeente Leudal

– gemeente Maasgouw

– gemeente Roermond

Scroll naar top