Luc van den Akker nieuwe voorzitter Raad van Bestuur Laurentius Ziekenhuis Roermond

Per 1 juli wordt drs. Luc van den Akker (59) benoemd als voorzitter Raad van Bestuur van het Laurentius Ziekenhuis Roermond. Hij volgt hiermee Marja Weijers op, die in augustus met pensioen zal gaan. Luc van den Akker is benoemd voor onbepaalde tijd.

Momenteel is Luc van den Akker voorzitter Raad van Bestuur a.i. van de Sint Anna Zorggroep in Geldrop. Daarvoor was hij lid Raad van Bestuur a.i. van de Ziekenhuisgroep Twente (ZGT). Hij is van 1998 tot 2017 actief geweest als vaatchirurg in het Zuyderland MC. Daarnaast heeft hij 15 jaar ervaring opgedaan in bestuurlijke functies, waaronder lid en voorzitter van de medische staf en lid en voorzitter van de coöperatieve vereniging van vrijgevestigd medisch specialisten.

Tof Thissen, voorzitter Raad van Toezicht Laurentius: “Met Luc van den Akker hebben we naar ons inzicht een bestuurder benoemd met veel kennis en ervaring in de ziekenhuiszorg, zowel medisch inhoudelijk, op bestuurlijk vlak als op het gebied van samenwerkingsvormen met zorgpartners. Wij zien daarmee de toekomst van het ziekenhuis met vertrouwen tegemoet.”

Er loopt op dit moment in Laurentius nog een wervingsprocedure voor een nieuw lid Raad van Bestuur. Het huidige lid, Theo Bos, zal deze functie per 1 juni aanstaande beëindigen. Streven is deze functie nog deze zomer te vervullen. Er zal dan een nieuwe, vaste, tweehoofdige Raad van Bestuur benoemd zijn.

Dit bericht delen:
Scroll naar boven