Lintjesregen gemeente Leudal

Door de Kanselarij der Nederlandse Orden en het ministerie van Binnenlandse Zaken is besloten dat de Lintjesregen 2020 op vrijdag 24 april in aangepaste vorm plaatsvindt. De lintjes zijn vandaag zoals gebruikelijk niet persoonlijk uitgereikt. Burgemeester Désirée Schmalschläger heeft de gedecoreerden telefonisch gefeliciteerd met het feit dat zij een Koninklijke Onderscheiding hebben ontvangen. De onderscheidingen zelf worden op een later moment dit jaar uitgereikt. Wanneer dat zal zijn is onder meer afhankelijk van het verloop van het Coronavirus. In Leudal ontvingen 16 inwoners een Koninklijke Onderscheiding.

Het Ministerie van Defensie heeft vandaag de heer L. Beulen uit Horn laten weten dat hij voor zijn vele verdiensten voor de Krijgsmacht een Koninklijke Onderscheiding ontvangt. De uitreiking van de versierselen zal op een later tijdstip plaatsvinden door de Minister van Defensie.

de heer P.W.G. Aan den Boom (1950) wonende in Roggel
De heer Aan den Boom kreeg de onderscheiding vanwege zijn verdiensten in diverse vrijwilligersfuncties. Hij was vanaf de oprichting in 1985 verbonden als penningmeester/bestuurslid aan Stichting Cultuur Roggel en de zanggroep Eige Wies. Daarnaast is hij tot heden bestuurslid, penningmeester en chauffeur vrijwilliger bij Stichting dagopvang Jozefhuis. Ook is hij vanuit het Jozefhuis gesprekspartner in overleggen/onderhandelingen met diverse zorg verlenende en gemeentelijke instanties.

De heer Aan den Boom werd benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau

de heer A.J.C. (Ardy) Assink (1950) wonende in Ittervoort
De heer Assink heeft als Director International Trade Departement ervoor gezorgd dat onder andere handelsmissies onder auspiciën van diverse KVK’s toe nam.
Sinds de oprichting is hij bestuurder van de Export Sociëteit Limburg. Zijn werkzaamheden binnen de Sociëteit dragen bij aan het Internationale werk van vele Limburgse bedrijven”. Ook verricht de heer Assink vrijwillig beroep gerelateerde nevenactiviteiten, waarbij zijn kennis, organisatietalent en netwerk goed van pas komen. Op maatschappelijk gebied heeft hij verdiensten in Ittervoort en Hunsel. Zo is hij onder andere betrokken bij de buurtvereniging in Ittervoort en was hij medeoprichter van de peuterspeelzaal.

De heer Assink werd benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau

de heer H.H.G.M. (Har) Brouns (1949) wonende in Horn
De heer Brouns heeft zich jarenlang verdienstelijk gemaakt voor de Handbalvereniging VIOS uit Heythuysen. Hij was een van de initiatiefnemers van een internationaal handbaltoernooi. Daarnaast zet hij zich als bestuurder in voor de Stichting Herdenkingsmonument Militairen. Ook heeft hij deel uitgemaakt van de Graafschapsfeesten in Horn en is hij 6 jaar vrijwilliger bij Proteion Welzijn als chauffeur warme maaltijdbezorging.

De heer Brouns werd benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau

Mevr. H.L.M. (Henny) Geraedts-Lennards (1958) wonende in Horn
Mevrouw Henny Geraedts organiseerde in haar geboorteplaats Maasniel
samen met de zusterorde het Kindervakantiewerk. Van daaruit werd de kinderwoorddienst opgezet, hetgeen zij na haar verhuizing naar Horn ook daar heeft opgezet. Mevrouw Geraedts-Lennards is zeer actief in de gemeenschap Horn. Jaren lang was ze verbonden aan buurtvereniging ’t Ven en als bestuurslid van ’t Dorpshoes.
Ook had zij een actieve rol bij de overgang van Dorpshuis naar Multifunctioneel Centrum.
Inmiddels is zij als voorzitter toegetreden tot het bestuur van De Zonnebloem afdeling Horn.

Mevr. Geraedts-Lennards werd benoemd tot Lid in de orde van Oranje Nassau

De heer J.P.R. (Jac) Hansen ( 1944) wonende in Neeritter
De heer Hansen is lid van het kerkkoor en koorlid bij zangvereniging “de Grenszangers”.
Daarnaast is hij actief vrijwilliger bij het koor. Bij concerten en andere activiteiten is hij betrokken. Hij haalt oud papier op en verricht veel hand-en spandiensten. Ook is de heer Hansen al vele jaren klusser bij voetbalverenging VV. Veritas en is hij voor deze club 6 jaar jeugdtrainer geweest.
Meerdere jaren was Hansen bestuurslid bij het St Nicolaas comité en maakte hij deel uit van het kerkbestuur parochie H Lambertus .

De heer Hansen werd benoemd tot Lid in de orde van Oranje Nassau

De heer P.M. (Peter) Hermans (1964) wonende in Hunsel
De heer Hermans is hij al vele jaren lid van vriendengroep ‘de Klutsende Kluuetjes’ die al 33 jaar deelnemen aan de carnavalsoptocht in Hunsel. De vriendengroep biedt ook hulp bij diverse dorpsactiviteiten, zoals festivals e.d..
Ook is de heer Hermans voorzitter van Stichting Speelruimte Hunsel en als zodanig verantwoordelijk voor het uitzetten van taken die verricht moeten worden in de speeltuin. Ruim 9 jaar was hij als vrijwilliger actief bij Parochie St. Jacobus de Meerdere.
Verder is hij lid van de kermiscommissie, de wagencommissie VV de Serdelhunj en ondersteunend lid van fanfare St Cecilia.
Peter Hermans is 16 jaar vrijwilliger, manschap B/chauffeur-pompbediener van de brandweer Hunsel .

De heer Hermans werd benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau

De heer R.J.B.M. (Rene) Horsten ( 1940) wonende in Heythuysen
De heer Horsten zet zich al vanaf 2003 bovenmatig in om de Vereniging IVN in de regio Roermond tot bloei te brengen.
Zijn positieve en stimulerende manier van werken heeft niet alleen voor de regio, maar zeker ook daarbuiten tot een versterking van het IVN, Instituut voor natuureducatie en duurzaamheid, geleid.
De heer Horsten vormt voor de overige IVN-ers een voorbeeld dat hen inspireert en stimuleert in hun eigen vrijwilligerswerk. De heer Horsten wordt vooral ook geroemd voor zijn persoonlijke aandacht voor mensen. Samenwerking zoekend en daadkrachtig zijn eveneens eigenschappen die de heer Horsten toebedeeld krijgt. IVN staat mede dankzij de heer Horsten op de wereldkaart als actieve vereniging die de natuur in de eigen omgeving laat beleven en waarvoor mensen zich willen inspannen.

De heer Horsten werd benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau

De heer M.J.B. (Giel) Houben (1956) wonende in Roggel
De heer Houben is zeer actief als vrijwilliger/ bestuurder binnen de Roggelse voetbalvereniging S.V. Roggel. Hij vervult een prominente vrijwilligersrol en is van grote waarde voor deze vereniging. Houben is degene die de contacten onderhoudt met de KNVB en collega verenigingen. Vanaf 2002 is de heer Houben vice-voorzitter Daarnaast is hij wedstrijdsecretaris senioren, voorzitter accommodatie-commissie en lid sponsorcommissie SV Roggel.
Tevens is de heer Houben lid van C.V. De Sjansemaekers. Binnen deze vereniging
biedt hij hulp bij de organisatie van diverse evenementen.

De heer Houben werd benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau

De heer C.H.M. (Chris) Rijks (1944) wonende in Heythuysen
Vanaf 2009 is Rijks actief lid van de Heemkundevereniging Heitse. Hij meldde zich aan als gids bij de werkgroep “Rondje Heitse”. Rijks is binnen de vereniging inzamelaar van oude foto’s, scant deze, maakt het verhaal erbij en brengt deze in een fotobeheersysteem samen. Ook was hij betrokken bij het onderzoek naar 46 oorlogsslachtoffers wat resulteerde in het boek “Meer dan alleen Namen” uitgebracht door de Heemkundevereniging Heitse.
Tevens is Rijks vrijwilliger van de brandweer Heythuysen waar hij als medeorganisator en gastheer optreedt bij open dagen, excursies van scholen en bij bezoeken van andere groepen belangstellenden. Ook is Chris Rijks nog steeds actief voor “Oetgeblustj”. Hij organiseert de maandelijkse bijeenkomsten, bezoeken aan andere brandweerkorpsen en andere bindingsactiviteiten.

De heer Rijks werd benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau

De heer H.W.H. (Huib) Salimans (1961) wonende in Roggel
Qua verdiensten, van secretaris en penningmeester van verengingen tot kookvrijwilliger heeft de heer Salimans zijn sporen verdiend.
De heer Salimans is al jaren lang actief binnen de vereniging Cuisine Culinaire Noord Limburg en sinds 2016 voorzitter van de Receptuurcommissie. Als kookvrijwilliger kookt Salimans voor mensen in hun laatste levensfase. Dit deed hij 10 jaar in het Franciscus Hospice in Weert en vanaf mei 2016 in het Plattelandshoes in Helden-Panningen
Salimans is behulpzaam in de organisatie van bijeenkomsten van de Stichting Aetpuntj Roggel en beheerder van de website van Aetpuntj. Ook was Salimans mede initiatiefnemer en penningmeester van de stichting Energy in Roggel. Daarnaast verzorgt hij trainingen voor senioren die willen leren omgaan met tablets (o.a. Ipad), smartphones en computers en verzorgt tevens een helpdeskfunctie.
Sinds kort is de heer Salimans ook voorzitter van Stichting Dagopvang Jozefhuis.

De heer Salimans werd benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau

De heer E.J. (John) van Hulzen (1946) wonende in Neeritter
De heer van Hulzen is vrijwilliger bij diverse verenigingen in Neeritter. Zo was hij vrijwilliger bij Voetbalvereniging Veritas, voorzitter van Stichting St Nicolaas comité en secretaris kerkbestuur Parochie Neeritter.
Van Hulzen is tot op de dag van vandaag nog actief koorlid bij het kerkkoor koorlid en voorzitter van gemengd zangkoor De Grenszangers.
Naast de muzikale activiteiten zet hij zich ook in bij de donateursacties, ophalen van oud papier, de bloemenverkoopacties, “de vrienden van ….” actie en de winterwandeling.
Daarnaast is van Hulzen lid kerngroep parochie van de H. Lambertus .Naast andere taken is van Hulzen het eerste aanspreekpunt en bemand als zodanig wekelijks het parochiebureau.

Van 2016 is hij Secretaris-penningmeester Stichting “De Paeperbus”. De Stichting heeft tot doel gelden te genereren voor de monumentale St. Lambertuskerk in Neeritter. De heer Van Hulzen is een van de drijvende krachten geweest om deze Stichting op te richten

De heer van Hulzen werd benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau

De heer W.A.M. (Wiel) Vermeulen (1949) wonende in Horn
De heer Vermeulen is actief binnen verenigingen in Horn en ook bij de lokale politieke partij Samen Verder. Sinds 1976 is Vermeulen bestuurder (17 jaar) en Lid van harmonie de Drie Horens Horn. Zijn inzet tijdens zijn lidmaatschap mag zeer betrokken genoemd worden. De laatste 3 jaar is hij tevens ondersteunend lid van Jeugd Harmonie van De Drie Horens. Tot november 2019 was de heer Vermeulen voorzitter Van Tennisvereniging Napoleon (uit fusie ontstaan), voorzitter sportcommissie en adviseur accommodatiecommissie.
Ook was de heer Vermeulen 3 jaar voorzitter werkbestuur tennisvereniging HTC en TVA.
Het aansturen van het fusieproces van beide verenigingen, het in elkaar schuiven van beide culturen om uiteindelijk te komen tot een Tennisvereniging Napoleon behoorde tot de taken.

De heer Wiel Vermeulen werd benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau

De heer A.H (Ton) Klaessen (1962) wonende in Neer
De heer Klaessen kreeg de onderscheiding vanwege zijn verdiensten in diverse vrijwilligersfuncties bij meerdere verenigingen in Neer.
Zo is Ton Klaessen vanaf de 80’er jaren als vrijwilliger/ bestuurder verbonden aan Schutterij de Bussen-Schutten. Hier maakt hij deel uit van diverse onderdelen zoals bestuurslid jeugdbegeleiding. Ook maakt Klaessen deel uit van de zestalcommissie (OLS). Bij Vastelaovesvereniging “de Kwiebusse” vervult Klaessen activiteiten die van grote waarde zijn voor de vereniging. Onlangs mocht Ton Klaessen voor zijn inzet de Grootorde van verdiensten van de Bond van Carnavalsverenigingen Limburg in ontvangst nemen. Al 30 jaar is Klaessen bevlogen artiest op de Bonte Avonden van V.V “”de Kwiebusse” in Neer als Buutreedner. In 2019 finalist van het Groot Limburgs Buuttekampioenschap.
Daarnaast vervult Klaessen diverse functies binnen buurtvereniging Hanssum en
is hij al vele jaren bestuurslid van Stichting Friedese Molen.
Naast zijn bestuurslidmaatschap is hij op verschillende zondagen in de zomermaanden gids in de molen.

De heer Klaessen werd benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau

Mevrouw C.A.H (Chris) Verstappen-Welters ( 1966) wonende in Grathem
Mevrouw Chris Verstappen is vanaf 1999 secretaris van Toneelvereniging “Kiek mer” in Grathem. Ze is lid van de commissie P.R. en regelt zaken met andere verenigingen/organisaties.
Daarnaast zet zij zich in voor de PR van de toneelgroep en het onderhouden van contact met Toneelhuis LFA (Limburgse Federatie voor Amateurtoneel). Ook schrijft zij stukken en begeleidt en regisseert ze de jaarlijkse musical voor groep 8 van de Basisschool in Grathem.
Tevens heeft Chris Verstappen verdiensten voor Harmonie St. Agatha, waarvoor ze regelmatig diverse projecten zoals (thema)concerten en activiteiten organiseert en voert ze diverse werkzaamheden uit o.a. met de Kasteelfeesten in Grathem.

Voor Carnavalsvereniging de Foekepotters organiseert ze mede de jaarlijkse Jeugd Bonte Middag, en het uitroepen van de Jeugd Prins en -Prinses tijdens deze middag. Ze begeleidt de jeugd en schrijft ook teksten voor deze middag.
Voor het Kerkelijk zangkoor St. Severinus verzorgt Chris Verstappen de Instrumentale begeleiding, dwarsfluit, bij bijzondere diensten, eveneens met Kerstmis en Pasen.

Mevrouw Verstappen-Welters werd benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau

De heer J.P.G. (Jac) Kessels (1951) wonende in Roggel
De heer Kessel was 16 jaar voorzitter van tennisvereniging bij Wibledonck . Waarvan 8 jaar voorzitter van de jeugdcommissie.
De heer Kessel was een voorzitter die verbinding zocht met als doel: een sportieve omgeving creëren waarin de jeugdleden zich maximaal konden ontplooien en het verenigingsleven aantrekkelijk werd.

Onder zijn voorzitterschap en met inzet van leden werd destijds de tennisaccommodatie flink opgeknapt. Daarnaast werd een mini-baan voor de jeugd gerealiseerd. En werd door Kessel een sponsorcommissie opgezet.

Vanaf 2009 is Kessels Voorzitter (President) Golfvereniging Kapèlkeshof en in die hoedanigheid is hij contactpersoon NGF Nederland. Hij is lid van alle commissies, bezoekt zieke leden en is organisator open golfdagen. Ook heeft hij gezorgd dat er altijd vrijwilligers op de baan zijn die EHBO kunnen geven. Elk jaar volgen 15 leden een AED cursus.

De heer Jac Kessels werd benoemd tot Lid in de orde van Oranje Nassau

De heer L.J.A (Leo) Beulen (1960) wonende in Horn
De heer Beulen heeft de afgelopen decennia buitengewone verdiensten gehad voor de Nederlandse staat en voor de Koninklijke Landmacht in het bijzonder.
De heer Beulen is Officier bij de Koninklijke Landmacht/Commando Landstrijdkrachten. Tot 29 augustus 2019 was hij Commandant van het Commando Landstrijdkrachten. Thans is Beulen belast met Bijzondere Personeelszaken Ministerie van Defensie.

De heer Leo Beulen werd in de Orde van Oranje-Nassau benoemd tot Officier met de zwaarden.

Dit bericht delen:
Scroll naar boven