Limburgse filmprijzen voor “De man uit Rome” en “Magma”

Foto: LFF

De film De man uit Rome van regisseur Jaap van Heusden is gekozen tot beste lange speelfilm op het Limburgs Film Festival,  en  Magma van Luca Meisters als beste korte speelfilm. De jury van het Limburgs Film Festival heeft uit een record aantal inzendingen moeten kiezen.

De bekendmaking van de winnaars vond plaats op zondag 4 juni om 17.00 uur in een bomvol filmhuis De Nieuwe Scene in Venlo.

Er werden nog vijf filmprijzen uitgereikt.

De volgende films vielen in de prijzen in de categorieën:

Categorie, Film en Regisseur:

Documentaire lang Mijn Vader de Hasjkoning Ruud Lenssen (Broekhuizenvorst)

Documentaire kort: Mural Hoofdstad Tamino Parren (Zaandam)

Amateurfilm De afspraak Peter Brouwers (Maastricht)

Korte film Magma Luca Meisters (Maastricht)

Lange speelfilm De Man uit Rome Jaap van Heusden (Utrecht)

Studentenfilm Frost Benno Geurts (Eijsden)

Eervolle vermelding Meet the Beast Mark Routs (Roermond)

Animatiefilm WhatKilledTimmyBenson Nick Cremers (Montfort)

148Hours Smaaklos Team Elf (Venlo)

FILMinuut Behind the mask José Bibian

De prijs voor FILMinuut is onder andere 1 minuut gratis winkelen bij Jumbo in Venlo. De winnaar doneert deze prijs aan de Voedselbank.

Jonge generatie

Het doel van de organisatie is om de Limburgse filmcultuur zichtbaar te maken. Daarin is de deze zevende editie geslaagd met een recordaantal inzendingen van 70 films. Zo’n 1400 bezoekers brachten een bezoek aan het vierdaagse evenement.

Festivaldirecteur Bart Hölscher merkt op dat jonge makers en bezoekers nadrukkelijk aanwezig waren tijdens deze editie. “Scholieren zonden voor de knock-out wedstrijd FILMinuuut een filmpje van 1 minuut in, het was het goed bezochte programma. Scholieren filmfestival en de film Trapped gemaakt door 13- tot 17-jarigen was erg succesvol. Het talent van morgen dient zich al aan. We zijn als organisatie hier erg tevreden over.”

Hölscher noemt het verplaatsen van het festival naar het eerste week van juni een schot in de roos. “Het geeft een andere, meer uitbundige sfeer. Kefee Hatseflats was een ontmoetingsplaats voor filmmakers en publiek. Ook de achtste editie vindt in 2024 weer in het eerste weekend van juni plaats. Kortom, een zeer geslaagde editie.”

(Bron: Limburgs Film Festival)

Zie ook: Midden-Limburgse filmers genomineerd voor Limburg Film Festival

Dit bericht delen:
Scroll naar boven