Leudal Trailer – THE MONUMENT OF TOLERANCE

Gedurende twee jaar hebben twee jonge, Amerikaanse vrouwen, Tracie Hunter en Elizabeth Suter, meegelopen tijdens de veteranenweek van de Stichting Herdenkingsmonument Militairen (Monument of Tolerance). Ze hebben hierover een prachtige documentaire/film gemaakt die in het voorjaar van 2021 zal verschijnen. Onderaan dit persbericht vindt u de link.

Tracie en Elizabeth zijn de oprichters en vrijwilligers van Beyond the Call, een non-profitorganisatie die zich toelegt op het, uit eerste hand, visueel documenteren van verslagen van WOII-veteranen. Voor hun vorige documentaire hebben ze een Emmy gewonnen.

Hun boodschap bij deze film:

75 jaar na het einde van de Tweede Wereldoorlog komen veteranen van zowel de geallieerde als de asmogendheden en overlevenden van de Holocaust, samen om zich te verzoenen en tolerantie in praktijk te brengen. Deze voormalige vijanden laten aan de wereld zien dan verzoening haalbaar is en dé weg voorwaarts naar een gezamenlijke toekomst.

 

Met deze boodschap hebben ze de intentie van ons monument heel goed verwoord. We zijn dan ook trots erop de trailer van deze ongetwijfeld indrukwekkende film met u te kunnen delen.

Dit bericht delen:
Scroll naar boven