Leudal – Nieuwkomers ronden met succes de fietslessen af

Vandaag 8 juli en op woensdag 13 juli hebben en zullen maar liefst 16 statushouders uit handen van wethouder Huub van Helden een fietscertificaat ontvangen. Goed leren fietsen is belangrijk in een fietsland als Nederland. Om de zelfredzaamheid en mobiliteit van mensen die in Leudal een leven moeten opbouwen te vergroten, is het MensOntwikkelbedrijf Leudal (MOB) in april 2022 gestart met fietslessen. Wegens succes worden in september nogmaals fietslessen aangeboden.

ANWB

Vorig jaar is de ANWB gestart met het opleiden van vrijwilligers voor het geven van fietslessen aan statushouders. In april 2022 zijn deze vrijwilligers gestart met het geven van fietslessen. Tijdens deze lessen leerden de statushouders  aan de hand van verschillende behendigheidselementen fietsen. ‘Leren fietsen is één, maar veilig deelnemen aan het verkeer is daar onlosmakelijk mee verbonden. Met deze vaardigheid is het makkelijker om deel te nemen in de Leudalse samenleving en daardoor te integreren. In Leudal moet immers iedereen kunnen meedoen. Daarom zijn deze fietslessen zo waardevol’, zegt wethouder Huub van Helden.

Gezamenlijk project

Na een periode van drie maanden met wekelijkse theorie- en praktijklessen kunnen deelnemers meedoen aan het examen. Het fietsproject is een gezamenlijk initiatief van het MOB, gemeente Leudal en Vluchtelingenwerk Leudal.

Fietsen gezocht

In september starten weer twee nieuwe groepen met fietslessen. Voor die groep wordt nog gezocht naar nieuwe kinderfietsen (26 inch) die opgeknapt kunnen worden. Elke deelnemer mag namelijk na het behalen van het diploma de fiets behouden. Daarmee wordt voorkomen dat men het fietsen weer verleerd.

Inwoners die fietsen hebben die niet meer gebruikt worden, kunnen dit melden via mob@leudal.nl. De fiets wordt dan opgehaald en indien nodig opgeknapt.

Dit bericht delen:
Scroll naar boven