Goed leren fietsen is belangrijk in een fietsland als Nederland. Om de zelfredzaamheid en mobiliteit van mensen die in Nederland een leven moeten opbouwen te vergroten biedt het MensOntwikkelBedrijf (MOB) Leudal fietslessen aan.

Op vrijdag 23 juli 2021 is de ANWB gestart met het opleiden van vrijwilligers. Deze getrainde vrijwilligers starten dan in september met het aanbieden en verzorgen van fietslessen. Deze lessen zijn in eerste instantie bedoeld voor mensen met een bijstandsuitkering. Dat er veel belangstelling is voor het fietsproject blijkt uit het feit dat er al meer dan 40 mensen zijn die zich voor de fietslessen hebben aangemeld.

Gezamenlijk project

Het fietsproject is een gezamenlijk initiatief van het MOB, gemeente Leudal en vluchtelingenwerk Leudal.

Oude fietsen gezocht 

Voor dit project zijn we nog op zoek naar oude fietsen en kinderfietsen, die we kunnen opknappen en inzetten tijdens de fietslessen. Ook worden deze fietsen ingezet om de zelfredzaamheid van de nieuwkomers te vergroten. Heeft u nog een oude fiets die u niet gebruikt, of kent u iemand die een oude fiets heeft, laat het ons weten door een mail te sturen naar info@leudal.nl. Wij komen de fiets graag ophalen.