Langeafstandswandeling door het RivierPark Maasvallei compleet

Meerdaagse wandeltochten of dagtochten

Speciaal voor liefhebbers van meerdaagse wandeltochten werd de langeafstandswandeling RivierPark Maasvallei ontwikkeld. De route brengt wandelaars langs de mooiste landschappen, unieke riviernatuur en gezellige dorpjes aan Belgische én Nederlandse oever en is in twee richtingen bewegwijzerd met het RivierPark Maasvallei logo. In gebieden die door hoogwater niet of moeilijk toegankelijk zijn, werd er bovendien gezorgd voor een ‘hoogwater alternatieve route’. Op die manier kan deze meerdaagse wandeltocht het hele jaar door met droge voeten gelopen worden.

Dankzij de veerpontjes en enkele bruggen over de Maas is het mogelijk om de route in meerdere kortere lussen op te delen. Zo kan iedereen, dus ook de minder geoefende wandelaar, de langeafstandswandeling afleggen. In de dorpjes langs de route is er voldoende mogelijkheid tot overnachting. De bijhorende wandelkaart is vanaf volgende week verkrijgbaar via de toeristische infokantoren en via de webshop van Wandelen in Limburg.

Projectleider Katrien Schaerlaekens: “De langeafstandswandeling bestond reeds aan Belgische zijde van de Maas. Dit was een lijnvormig traject waardoor je altijd vervoer nodig had om opnieuw aan je startplek te geraken. In 2018 startten we samen met de Nederlandse partners aan één grensoverschrijdende lus. Nu deze trail klaar is, gaan we op zoek naar horeca en ondernemers die willen inspelen op de wandelaars, bijv. door het nabrengen van bagage.”

Staycation in het RivierPark Maasvallei

Door de corona-crisis werd wandelen nog populairder. Ook de vraag naar long distance trails dicht bij huis, zit in de lift. De lancering van deze Lange afstandswandeling kwam dus net op tijd. Om verder in te spelen op de vele thuisblijvers of dichtbij-huis vakantiegangers, heeft het RivierPark Maasvallei een divers aanbod uitgewerkt vol activiteiten in en langs de Maas. Zo kunnen gezinnen deze zomer op pad met een uitgebreide Zomerzoektocht en staan de MaasVerkenners klaar om groepen op een veilige manier mee op ontdekking te nemen.

Voor liefhebbers van lange fietstochten is de Internationale Maasfietsroute een fijne activiteit. En als een blijvende herinnering aan deze bijzondere vakantie, kunnen snelle beslissers nog net een fotoshoot van 30 minuten reserveren op een kleurrijk plekje in het RivierPark Maasvallei. Alle tips voor een geslaagde staycation in het RivierPark Maasvallei zijn terug te vinden op:de website rivierparkmaasvallei.

 

Dit bericht delen:
Scroll naar boven