Landelijke actie NIXzonderID start op maandag 4 oktober

Van maandag 4 oktober tot maandag 18 oktober 2021 is de landelijke actie NIXzonderID. Deze periode vragen we extra aandacht voor het spontaan tonen van het ID door jongeren en de leeftijdscheck door verkopers van alcohol en tabak. Jonge kopers van drank of sigaretten hebben nog niet altijd hun ID bij de hand. Daarom doet gemeente Leudal mee met NIXzonderID om het checken en tonen van ID van jongeren die alcohol of tabak kopen extra onder de aandacht te brengen.

Voor verkopers in supermarkten, slijterijen, (sport)kantines, horeca, tankstations en tabakszaken is het lastig om de juiste leeftijd van kopers van drank en sigaretten in te schatten. Daarom doet gemeente Leudal mee met de landelijke actie NIXzonderID. Tijdens de actie roepen we jongeren op hun ID vast klaar te houden bij de aankoop van alcohol en tabak, bij de kassa of aan de bar. Want NIX doe je samen.

NIXzonderID

Tijdens NIXzonderID staat het tonen van het ID en het naleven van de leeftijdsgrens centraal. De campagne heeft samen met het Trimbos-instituut een toolkit met (ondersteunende) materialen ontwikkeld, geschikt voor horeca, sportkantines etc. Meer informatie en de toolkitmaterialen staan op: https://www.nix18voorprofs.nl/toolkit

Dit bericht delen:
Scroll naar boven