update – 21.30 nieuws uit Maasgouw over de stand van zaken hoogwater

Het laatste nieuws uit de gemeente Maasgouw over de stand van zaken met betrekking tot wateroverlast kunt u vinden door HIER te klikken.

We verversen deze pagina op onze website en facebookpagina regelmatig zodat u voortdurend via ML5 op de hoogte blijft van de laatste stand van zaken.

Maasgouw heeft een spannende nacht achter de rug. De enorme regenval heeft gezorgd voor een extreem hoge waterstand in de Maas. Voor Maasgouw geldt nog steeds code rood.

De hoogste waterstand wordt in Maasgouw tussen 18:00 en 19:00 uur verwacht. Eerder werd deze enkele uren eerder verwacht. De verwachting is dat de stand van de Maas in Stevensweert uitkomt op 25,77 meter boven NAP. Dit is 20 centimeter lager dan wat eerder werd verwacht.

Gebied Ohé en Laak/ Stevensweert

De maatregelen die genomen zijn voor het gebied Ohé en Laak/Stevensweert werken volgens de gemeente. Er doen zich daar geen problemen voor. De gemeente houdt dit goed in de gaten.

Retentiebekken tussen Heel en Beegden

In het gebied tussen Heel en Beegden is een groot retentiebekken te vinden. Dit is een gebied dat speciaal is ingericht om overtollig water uit de rivieren op te vangen. Dit gebied loopt nu vol. De gemeente houdt dit gebied verder in de gaten.

Kademuur Wessem

Het water in de Maas bij Wessem stijgt snel. Over een lengte van 800 meter worden langs de kademuur in grote big bags met zand geplaatst. Hier is afgelopen nacht mee begonnen en vanmorgen is ook een tweede ploeg hiermee aan de slag gegaan. Vanuit twee punten wordt nu naar elkaar toegewerkt.

Ramptoeristen

Nogmaals willen we benadrukken om niet te komen kijken en de werkzaamheden te verstoren.

Dit bericht delen:
Scroll naar boven