Krijgt de gemeente Maasgouw een gekozen burgemeester?

Als het aan D66 Maasgouw ligt die in 2022 voor de eerste keer aan de gemeenteraadsverkiezingen in Maasgouw deelnemen in ieder geval wel. In een brief roept D66 Maasgouw de gemeenteraad van Maasgouw op om een gekozen burgemeester mogelijk te maken. De complete inhoud van de brief is onderstaand integraal weergegeven.

In Maasgouw komt er een burgemeestersvacature en D66 roept de gemeenteraad op om de gekozen burgemeester mogelijk te maken en inwoners hierin actief te benaderen. D66 wil vernieuwing aanbrengen in de lokale democratie. Meer invloed voor inwoners, ook bij de benoeming van een nieuwe burgemeester, is hier onderdeel van.

In Maasgouw komt er een vacature nu Burgemeester Stef Strous heeft aangegeven niet opnieuw verkiesbaar te zijn. D66 roept de gemeenteraad op om in de procedure naar een nieuwe burgemeester onze inwoners meer zeggenschap te geven. Een gekozen burgemeester kan beduidend bijdragen aan het verbeteren van de betrokkenheid van inwoners bij de lokale democratie.

Burgemeester Strous heeft uitstekend werk verricht in Maasgouw. Het is goed dat zijn ambtstermijn wordt verlengd tot medio 2023. Niet alleen omdat zo het nieuwe college en de nieuwe raad goed kunnen worden ingewerkt, maar ook omdat zo de eventuele verkiezing van een nieuwe burgemeester niet samenvalt met de gemeenteraadsverkiezingen van 2022. Een mooie gelegenheid om vernieuwing aan te brengen in het lokale bestuur.

Meer weten?
De achtergronden om te komen tot deze oproep zijn hier te vinden. Naar onze overtuiging heeft de gemeenteraad van Maasgouw nu de gouden kans te kiezen voor meer lokale democratie en een transparant bestuur.

Dit bericht delen:
Scroll naar boven