Koninklijke onderscheiding voor Dre Verstegen (64) uit Heythuysen

Op zondag 8 mei werd aan de heer A.J.M. Verstegen, wonende in Heythuysen, een Koninklijke onderscheiding uitgereikt. De versierselen werden opgespeld door locoburgemeester Piet Verlinden van de gemeente Leudal.

De heer Verstegen is 50 jaar lid waarvan ruim 25 jaar bestuurslid van Harmonie L’Union in Heythuysen. Deze vereniging telt ongeveer 110 leden.

In 1996 werd Verstegen bestuurslid van Harmonie L’Union te Heythuysen. Het belangrijkste deel van zijn 50 jarig lidmaatschap functioneerde hij als orkestmanager. De spil tussen dirigent, bestuur en leden. In deze rol heeft hij een voortrekkersrol gehad bij talloze projecten die door de Harmonie zijn opgezet.

Verder heeft hij jarenlang mede zorg gedragen voor het onderhoud en de vervanging van het instrumentarium. Ook stond Verstegen aan de basis van 3 achtereenvolgende succesvolle deelnames aan Bondsconcoursen, waarbij door de harmonie 2 x het hoogste puntenaantal werd behaald in de 1e divisie. En was hij betrokken bij de organisatie van evenementen zoals de Luikse markten en Strauss concerten.

In 2008 en 2016 heeft hij zijn diensten en expertise aangeboden aan Joekskapel Jonk Geweldj Heitse die, i.v.m. het behaalde kampioenschap, de organisatie van het LKZH verzorgde. Zijn inzet, grote technische kennis en vooruitziende blik maakten het LKZH tot een groot succes.

Dit bericht delen:
Scroll naar boven