Klimaatdag 2021- het kabinet presenteert de Klimaatnota

De Klimaatdag is elk jaar op de 4de donderdag van oktober en dat was dus gisteren en dus presenteerde het Kabinet de klimaatnota en reageerden ze op de uitkomsten van de Klimaat- en Energieverkenning.

Je kunt hier meer lezen over deze documenten. Deze inzichten worden gebruikt om beleid bij te sturen of nieuw beleid te maken want in 2050 moet Nederland 95% minder broeikasgassen uitstoten in vergelijking met 1990. Het doel voor 2030 is 49% minder

Een belangrijk onderdeel van de Klimaatdag is de Klimaatnota. Die lees je hier.

De Klimaatdag van 2021 is daarnaast ook de aftrap van de allereerste Nationale Klimaatweek. Tijdens die week vraagt het ministerie van Economische Zaken en Klimaat op allerlei manieren aandacht voor alles wat er in het land al gebeurt aan klimaatverbeteringen.

Het doel? Zoveel mogelijk Nederlanders inspireren zich in te zetten voor een beter klimaat. Want hoe eerder we met z’n allen minder CO2 uitstoten, hoe beter het is voor ons allemaal. Niets doen is geen optie.

Burgers, bedrijven en organisaties in héél Nederland opgeroepen om bij te dragen aan een beter klimaat én om mee te doen met de Nationale Klimaatweek. Weten wat er allemaal al gebeurt in het land? Kijk dan op deze pagina.

Dit bericht delen:
Scroll naar boven