Kinderfietsenplan nu ook in Roermond

Het Kinderfietsenplan is een initiatief van de Koninklijke Nederlandse Toeristenbond ANWB met als doel om kinderen in Nederland de kans te geven om veilig en met plezier te kunnen fietsen. Het plan heeft verschillende doelstellingen, waaronder het bevorderen van fietsplezier bij kinderen. Het stimuleren van veilig fietsgedrag. Het verminderen van het aantal ongevallen met kinderen op de fiets en het vergroten van de verkeersveiligheid voor kinderen.

Het Kinderfietsenplan omvat diverse activiteiten en initiatieven, waaronder voorlichting, fietscursussen, fietscontroles en het uitdelen van fietsverlichting en andere veiligheidsattributen. Het plan richt zich met name op kinderen en jongeren in de leeftijdsgroep van 6 tot 16 jaar.

Afgelopen weekend werd er bij Cyclehub aan de Bredeweg in Roermond een manifest getekend, waarin de partners stichting Leergeld, ANWB Kinderfietsenplan, Cyclehub Limburg en de gemeente Roermond zich samen inspannen om kinderen veel veilige kilometers, gezond bewegen en ze vooral mee te laten doen.

Het Kinderfietsenplan van de ANWB is onderdeel van de bredere inzet van de organisatie om de verkeersveiligheid in Nederland te verbeteren en het fietsen te bevorderen als een gezonde en duurzame vorm van mobiliteit.

Dit bericht delen:
Scroll naar boven