Kinderen nemen raadzaal in Leudal over

Kinderen uit de groepen 7 en 8 van basisscholen de Heihorst uit Heibloem en  de Verhalentuin uit Kelpen-Oler maakten in het kader van het vak burgerschapskunde, op dinsdag 11 juni kennis met de lokale politiek. Voor een keer was de Raadzaal van de gemeente Leudal hun leslokaal.

Spelenderwijs leerden kinderen hoe politiek werkt. Want wat is belangrijker: een zwembad of een ziekenhuis? En hoeveel groen moet er komen?

Onder leiding van een gastdocent van ProDemos, werden er eigen politieke partijen opgericht, inclusief slogan en partijprogramma. Daarna overtuigden de leerlingen elkaar wat  de behoeften van een dorp kunnen zijn , zoals bijvoorbeeld een dierenasiel, daklozenopvang, ziekenhuis of speeltuin. Ook werd er een debat gevoerd en konden de leerlingen vragen stellen aan twee raadsleden.

Wethouder Robert Martens: “Door deze aanpak laten we kinderen van de basisschool op een speelse manier kennis maken met de politiek en de gemeente Leudal. Als wethouder ben ik blij met het enthousiasme dat er vanuit de basisscholen komt om hieraan deel te nemen. Ik ben er namelijk van overtuigd dat kinderen door ervaring op te doen in de praktijk pas echt kunnen ervaren en voelen wat politiek inhoudt. Ik hoop van harte dat we hier ook met andere basisscholen een vervolg aan kunnen geven!”

Dit bericht delen:
Scroll naar boven