Kersverse natuurgidsen laten zien wat ze kunnen

Vrijwilligers Groen Hart Leudal (foto: GHL)

De ploeg vrijwillige gidsen van Groen Hart Leudal is zaterdag 27 mei 2023 uitgebreid met 25 nieuwe medewerkers. Het bestuur van de toeristische organisatie zei enthousiast te zijn over zo veel nieuwe gidsen, schoolgidsen, gastheren en gastvrouwen.

Met een feestelijke bijeenkomst en een twee uur durende rondleiding door het Leudal sloten de nieuwelingen hun opleiding af. Tijdens de wandeling vertelden de nieuwe vrijwilligers onder andere over het ontstaan van het Leudal, over de bever, de das, de ijsvogel en de molens. Deelnemers aan de wandeling waren familieleden en vrienden van de cursisten. Ze waren onder de indruk van de kennis die de gidsen hadden verworven in de cursus van 20 bijeenkomsten, gegeven door ervaren vrijwillige gidsen en ex-professionals.

Wethouder Robert Martens van onderwijs, cultuur, recreatie en toerisme benadrukte aan het begin van de bijeenkomst het belang van vrijwilligers en de aandacht voor natuur en milieu, en uiteraard feliciteerde hij de nieuwe gidsen met de succesvolle afronding van hun opleiding.

Groen Hart Leudal hoopt dankzij de nieuwe aanwas het bestaande excursie-aanbod te kunnen handhaven en uitbreiden.

(ML5/RK)

Dit bericht delen:
Scroll naar top