Kermisexploitanten waarderen gemeente Maasgouw

Tot ieders grote vreugde gaan de kermissen weer door in Maasgouw. Ook de kermisexploitanten zijn heel blij dat ze weer aan de slag mogen. In een stralende zon bedankten ze de gemeente en spraken hun waardering uit aan de hand van een plaquette.

Vereerd

“We hebben de afgelopen coronajaren veel energie gestoken in het laten doorgaan van de kermis”, aldus een vereerde wethouder Snijckers. “Dat hebben we graag gedaan omdat we deze cultuur niet willen verliezen. In de kernen hebben we waar het mogelijk was, rekening houdend met de geldende maatregelen, de kermis weer kunnen organiseren. De bezoekers en exploitanten bewezen vorig jaar dat een kermis coronaproof georganiseerd kon worden. Zonder hiermee een besmettingshaard te creëren. Door de kermis te organiseren werden we gezien als vreemde eend in de bijt, maar hebben we een standaard neergezet voor hoe het wel kon.”

Bedankt

De kermisexploitanten bedankten ook de kermis- en marktmeester voor hun inzet om de kermissen mogelijk te maken. Behalve in Heel zijn alle kermissen door gegaan. De komende weekenden volgen nog Beegden en Thorn. Wethouder Snijckers wil op zijn beurt de kermisexploitanten bedanken die, ondanks de beperkingen, vol goede moed en met een glimlach de bezoekers ontvingen. En ook de bezoekers die zich goed aan de coronamaatregelen hielden: “Deze eer en dank is voor iedereen. En nu kunnen we nog even door kermissen.”

Dit bericht delen:
Scroll naar boven