Groeiend aantal ruiter- en menpaden biedt kansen aan ondernemers

Zo’n 30 belangstellenden waren donderdag 10 Maart aanwezig bij de eerste van twee ondernemersavonden ter promotie van de ruiter- en menroutes in Noord en Midden-Limburg. De bijeenkomst bij Boscafé De Busjop in Heythuysen was een initiatief van Visit Noord-Limburg en Limburg Marketing, onder de vlag van Paardrijdenlimburg.nl. Doel van de bijeenkomsten is om ondernemers in de vrijetijdssector te laten profiteren van een steeds groter groeiende doelgroep: de recreatieve ruiters en menners.

Foto: project presentatie Knabbelpad van Tweedejaars studenten van HAS Hogeschool Venlo -Bedrijfskunde en agri-foodbusiness

De paardensport is een toegankelijke vrijetijdsbesteding en het aantal deelnemers is de laatste jaren aanzienlijk gegroeid. Ons land telt inmiddels bijna 500.000 ruiters en 450.000 paarden. Volgens bronnen worden er jaarlijks rond de 17 miljoen buitenritten gemaakt. Juist dáár liggen voor ondernemers die gevestigd zijn langs of nabij de ruim 1300 kilometer ruiter- en menroutenetwerk in Noord- en Midden-Limburg, kansen om meer potentiële bezoekers te trekken.

Gedurende de avond waren er presentaties van Limburg Paardensport, KNHS Paarden Welkom, Visit Noord-Limburg en Limburg Marketing. Ook gaven vier studenten van de HAS een toelichting op hun project Knabbelpad. Het Knabbelpad is een bestaand ruiterpad waar, voor paarden gezonde, planten en kruiden worden toegevoegd om de biodiversiteit te verhogen. Het project is een samenwerking tussen de HAS, KNHS, natuurorganisaties en Yuverta.

Om Limburg te paard te ontdekken zijn er inmiddels tal van startlocaties waar je auto met trailer veilig kunt parkeren onmisbaar. Na een heerlijke route via het ruiter- of menroutenetwerk neem je, terwijl je beste vriend uitrust in een wei, binnen plaats of buiten op het terras. Deze gastvrijheid zorgt ervoor dat recreatieve ruiters en menners zich hier welkom voelen en graag terugkomen met hun viervoeter. Kijk op www.paardrijdenlimburg.nl voor meer praktische informatie, routes etc.

Dinsdag 15 maart volgt een tweede bijeenkomst. Deze vindt plaats bij Equestrian Centre De Peelbergen te Kronenberg. Aanvang 19.00 uur Belangstellenden kunnen zich hier voor deze avond aanmelden of via angelique@limburg.marketing

Dit bericht delen:
Scroll naar boven