Kaartverkoop Limburg Festival start vandaag om 18.00 uur

Vandaag om 18u00 start de vrije verkoop voor de 39e editie van het Limburg Festival. Reserveer je tickets via de site van het Limburg Festival of via TheaterHotel De Oranjerie. Neem bij het reserveren van je kaartjes ook even notie van het coronaprotocol zoals we dat als festival hanteren voor deze nu al legendarische editie.
Wat we dit jaar zoal op het menu hebben staan kunt u onderstaand lezen. Waarbij we nog op willen merken dat deze opsomming verre van volledig is…

Bijzonder theater op bijzondere locaties 
Bijzonder theater op bijzondere locaties in magisch Midden-Limburg. Daar staan we als Limburg Festival voor. En liever dan de geijkte theaterpodia gebruiken we de objecten van het platteland en het maasplassengebied. We strijken neer in verlaten boerderijen, op uitgestrekte landerijen, in serene kerken, op desolate bedrijventerreinen, in aftandse schepen, in majestueuze kastelen en natuurlijk aan de boorden van Mooder Maas. Dat vertaalt zich deze editie in een fraai divers programma met o.a. Muziektheatergroep BOTSilke van KampHanneke de Jong en Jonas de WitteHet Geluid Maastricht, George en Eran en De Niemanders.

Nieuwe Generatie op Locatie 
Nieuwe Generatie op Locatie is hét nieuwe programmaonderdeel van het Limburg Festival in samenwerking met VIA ZUID als gastcurator. Vijf makers die onder begeleiding van VIA ZUID werken aan hun artistieke en zakelijke ontwikkeling presenteren gedurende een prikkelende theatrale wandeling korte voorstellingen en performances. Met in deze editie: Anne Meffert, Jennifer Romen, Wieke van Rosmalen, Alvin ‘Dookie’ Schepers en Jelle Stiphout
Dit alles op het terrein van Weerstand Roermond, het voormalige industriële gebied van Philips en Yageo dat de komende jaren uitgroeit tot een volledig woon- en leefgebied met veel aandacht voor kunst en cultuur.

Ommetje Opera
Dit jaar vormt opnieuw kasteel Horn het decor voor Ommetje Opera. Hier wordt het publiek verrast met de 10e editie, dat eveneens het finale stuk is. Gevestigde namen en jong talent geven weer acte de présence en verbinden muziek met mooie beelden tot één groot operaspektakel.
Onder regie van Geerte Schmitz en met medewerking van vaste Tenor Ben Heijnen, opera ster Carla Maffiloletti, het jonge operagezelschap Prima Donna’s, ‘Hip-Hopera’ talenten Djordy Vogel en Senna Palmen en een diversiteit aan Limburgs toneeltalent smelten zang, dans, muziek en drama samen met als resultaat een wandeling van een festival onderdeel om nooit te vergeten.

Ode aan de Maas 

Talent moet je koesteren. Niet zo gek dus dat het Limburg Festival graag een podium biedt aan jonge theatermakers. In Ode aan de Maas – als onderdeel van de landelijke campagne Ode aan het Landschap – kiezen wij er daarom voor om jonge makers woonachtig in Noord- en Midden-Limburg deze podiumplek te geven. In Ode aan de Maas brengen deze jonge honden een persoonlijke hommage aan Moeder Maas: Hamid Reza Behzadian & Harold K, Brohlin Coumans, Eva Custers, Sarah Soethoudt, Babs van Bree, Mayke Roels en Rebecca Schoolmeesters.

Kindermiddag

De jeugd heeft de toekomst, ook bij theater. Daarom presenteert Limburg Festival elk jaar het beste van het beste jeugdtheater tijdens de Kindermiddag. Een middag voor jong en oud, met heel veel theater en verschillende activiteiten en workshops voor kinderen van 3 t/m 12 jaar. En extra leuk: deze middag is geheel gratis! Dus trommel al je vriendjes en vriendinnetjes, klasgenoten en buurtkinderen op en ontdek theater van dichtbij.

Maak een reservering voor de gehele Kindermiddag door een mail te sturen naar marita@limburgfestival.nl. Vermeld daarbij het aantal volwassenen en kinderen.

Stiltestormbaan 7+

Nog een speciale voorstelling voor kinderen van 7 t/m 10 jaar. De Stiltestormbaan van de talentvolle Limburgse theatermaakster Lieke Benders. In Stiltestormbaan gaat het over de stilte. Vaak hoor je dat je stil moet zijn, maar dan heb je daar helemaal geen zin in. Wat nu als je het eens wel doet? Stil zijn kan namelijk heel spannend zijn. In de stilte ontdek je dingen die je eerst niet opmerkte. Denk jij dat stilte niet leuk kan zijn? Kom maar op, Hoge Fronten gaat het tegendeel bewijzen in deze ‘kids only’ voorstelling. Reserveer hier een plekje voor deze gratis voorstelling.

Dans Promenade
Ook dit jaar pakt het Limburg Festival weer uit met maar liefst twee routes vol dans. Zes acts strijken op twee achtereenvolgende dagen neer op verrassende en bijzondere locaties in Weert (zaterdag 28 augustus) en Roermond (zondag 29 augustus). Laat je letterlijk en figuurlijk bewegen door krachtige dans en fijngevoelige choreografieën, van moderne en klassieke dans tot opzwepende en sensuele bewegingen. Dit alles in de Dans Promenade van het Limburg Festival. Trek gemakkelijke schoenen aan en ga mee! Reserveer hier.

Geef een toegift
Bij aankoop van een kaartje wordt de bezoeker gevraagd of hij/zij een extra kaartje wil kopen voor iemand die graag een concert of een voorstelling zou bezoeken, maar niet de financiële mogelijkheden heeft.
De tickets die op deze manier extra worden gekocht komen bij geïnteresseerden terecht via partnerschappen met lokaal gewortelde sociale organisaties. Op deze manier wordt optimaal gebruik gemaakt van bestaande netwerken en kunnen de gevers van een Toegift er gerust op zijn dat hun gift goed terecht komt.

 

Dit bericht delen:
Scroll naar boven